Μενού
Your Cart

Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων (Πολιτική Απορρήτου)

Καλώς ήλθατε στην ιστοσελίδα μας.


Αφιερώστε λίγο χρόνο για να διαβάσετε την παρούσα Πολιτική Απορρήτου και να ενημερωθείτε για τον τρόπο και για ποιό σκοπό συλλέγουμε, αποθηκεύουμε, χρησιμοποιούμε και εν γένει επεξεργάζόμαστε τα προσωπικά δεδομένα σας όταν επισκέπτεστε, εγγράφεστε ή χρησιμοποιείτε τον δικταικό μας τόπο: hobby.gr ,  το ηλεκτρονικό μας κατάστημα έκθεσης και διάθεσης προϊόντων και υπηρεσιών μέσω του Διαδικτύου (εφεξής «το ηλεκτρονικό κατάστημα»).
 
Υπεύθυνος επεξεργασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα (προσωπικών δεδομένων) είναι η ελληνική εταιρεία με την επωνυμία «Art & Hobby A.E.» που εδρεύει στην οδό Πραξιτέλους 31, Αθήνα, ΤΚ 105 60, Αττική, Ελλάδα, με Αριθμό Φορολογικού Μητρώου 094074848 της Δημόσιας Οικονομικής Υπηρεσίας ΦΑΕ Αθηνών (εφεξής «το Art & Hobby»). Η ηλεκτρονική διεύθυνση επικοινωνίας μαζί μας είναι eshop@hobby.gr και  η τηλεφωνική γραμμή εξυπηρέτησης του ηλεκτρονικού καταστήματος μας 2103221963.


To Art & Hobby συμμορφώνεται με όλους τους νόμους, συμπεριλαμβανομένου του Γενικού Κανονισμού για την Προστασία των φυσικών προσώπων έναντι επεξεργασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα (2016/679/EE). To Art & Hobby δεσμεύεται να προστατεύει τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα των επισκεπτών και πελατών του ηλεκτρονικού καταστήματος και να τηρεί τις σχετικές ρυθμίσεις του δικαίου της ΕΕ και του εθνικού δικαίου για την προστασία του ατόμου από την επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, όπως εκάστοτε ισχύουν.


1. Τι είναι τα Προσωπικά Δεδομένα
Ο όρος «προσωπικά δεδομένα», αναφέρεται σε πληροφορίες φυσικών προσώπων, όπως ονοματεπώνυμο, ταχυδρομική ή/και ηλεκτρονική διεύθυνση, τηλέφωνο επικοινωνίας κλπ, οι οποίες προσδιορίζουν ή μπορούν να προσδιορίσουν την ταυτότητα τους.


2. Τι είναι η Επεξεργασία Προσωπικών Δεδομένων
Επεξεργασία Προσωπικών Δεδομένων είναι κάθε πράξη ή σειρά πράξεων που πραγματοποιείται με ή χωρίς τη χρήση αυτοματοποιημένων μέσων, σε δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα ή σε σύνολα δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, όπως η συλλογή, η καταχώριση, η οργάνωση, η διάρθρωση, η αποθήκευση, η προσαρμογή ή η μεταβολή, η ανάκτηση, η αναζήτηση πληροφοριών, η χρήση, η κοινολόγηση με διαβίβαση, η διάδοση ή κάθε άλλη μορφή διάθεσης, η συσχέτιση ή ο συνδυασμός, ο περιορισμός, η διαγραφή ή η καταστροφή.


3. Ποια Προσωπικά Δεδομένα συλλέγουμε
To Art & Hobby δεν συλλέγει πληροφορίες που αφορούν σε προσωπικά δεδομένα παρά μόνο αν τις παρέχετε οικειοθελώς και με δική σας πρωτοβουλία. Μπορείτε να περιηγηθείτε στο ηλεκτρονικό κατάστημα χωρίς να κληθείτε ή να υποχρεωθείτε να δώσετε οποιαδήποτε προσωπική πληροφορία. Όμως, για την υποβολή παραγγελίας, απαραίτητη προϋπόθεση είναι η γνωστοποίηση κάποιων προσωπικών στοιχείων τα οποία είναι απαραίτητα για την διεκπεραίωση και την αποστολή της, δηλαδή: ονοματεπώνυμο, ταχυδρομική και ηλεκτρονική διεύθυνση (email), κινητό και σταθερό τηλέφωνο, καθώς και λοιπά σχόλια ή / και οδηγίες για την παράδοση (όνομα στο κουδούνι, όροφος, κλπ).

Για αγορές με τιμολόγιο, θα πρέπει να μας γνωστοποιήσετε ακόμα: επωνυμία εταιρίας, επάγγελμα, ΑΦΜ και ΔΟΥ.


Σε περίπτωση επιλογής της πιστωτικής κάρτας ως τρόπου εξόφλησης, τα στοιχεία της πιστωτικής σας κάρτας δίνονται απυεθείας στο ασφαλές περιβάλον της τράπεζας που διαχειρίζεται της πληρωμές μας και δεν κοινοποιούνται σε εμάς.


Κατά την καταχώρηση των προσωπικών σας δεδομένων δίνεται η επιλογή να επιλέξετε εάν θέλετε τα στοιχεία αυτά να καταχωρηθούν μόνιμα στο αρχείο μας, προκειμένου να μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε και σε μελλοντικές σαςπαραγγελίες. Σε αυτή την περίπτωση θα σας ζητηθεί να ορίσετε ένα κωδικό για την ασφαλή πρόσβαση στα δεδομένα σας και στο ιστορικό την παραγγελιών σας το οποίο αποθηκεύτεται στο αρχείο μας.


Εναλακτικά μπορείτε να υποβάλετε παραγγελία ως "επισκέπτης", οπότε τα προσωπικά σας δεδομένα θα χρησιμοποιηθούν μόνο για την παράδοση της παραγελίας και για την ταυτοποίηση της πληρωμής σας και θα αποθησευτούν στο μηχανογραφικό μας σύστημα μόνο για λόγους φορολογικού ελέγχου, αλλά δεν θα καταχωρηθούν στο ηλεκτρονικό κατάστημα. και συνεπώς δεν θα υπάρχει πρόσβαση στο ιστορικό των παραγγελιών σας.

Με την υποβολή της κάθε παραγγελία θα κληθείτε να παράσχει τη ρητή συγκατάθεσή σας για την επικείμενη επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων σύμφωνα με τον νόμο αλλά και την αποδοχή των όρων χρήσης του ηλεκτρονικού κατάστηματος.


Μέσω του ηλεκτρονικού κατάστηματος μπορείτε επίσης να επιλέξετε να συμπληρώσετε τη φόρμα της λίστας επιθυμιών, να ζητήσετε να ενημερωθείτε στην ηλεκτρονική σας διεύθυνση (με email) σχετικά με την διαθεσιμότητα προϊόντων τα οποία τυχόν βρίσκονται σε έλλειψη την στιγμή υποβολής της παραγγείας σας, να εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο μας ώστε να ενημερώνεστε για τα νέα του καλιτεχνικού εκδοτικού χώρου, νέα προϊλοντα, τυχόν προσφορές καθώς και τα σεμηνάρια που διογρανονινται από το Art & Hobby μέσω της αποστολής διαφημιστικών – ενημερωτικών μηνυμάτων στην ηλεκτρονική ή ταχυδρομική σας διεύθυνση. Σας παρέχεται πάντοτε την δυνατότητα ανάκλησης της συγκατάθεσης και διακοπής της λήψης ενημερωτικών - διαφημιστικών μηνυμάτων.


Σε καμία περίπτωση  Art & Hobby δεν συλλέγει ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα, δηλαδή δεδομένα που αποκαλύπτουν τη φυλετική ή εθνοτική καταγωγή, τα πολιτικά φρονήματα, τις θρησκευτικές ή φιλοσοφικές πεποιθήσεις ή τη συμμετοχή σε συνδικαλιστική οργάνωση, την υγεία ή τη σεξουαλική ζωή φυσικού προσώπου ή τον γενετήσιο προσανατολισμό ενός προσώπου.


Επίσης, κατά την επίσκεψή σας στο ηλεκτρονικό κατάστημα είναι πιθανό να συλλέγονται πληροφορίες από τη χρήση cookies στο πρόγραμμα περιήγησης σας. Μάθετε περισσότερα σχετικά με τον τρόπο χρήσης cookies εδώ.

 

4. Πώς χρησιμοποιούμε αυτά τα δεδομένα;
Η συλλογή, επεξεργασία, τήρηση και χρήση των προσωπικών δεδομένων γίνεται μόνο εφόσον και στην έκταση που θεμελιώνεται σε μία από τις περιπτώσεις που προβλέπονται από τη νομοθεσία (συγκατάθεση, σύμβαση, νομική υποχρέωση, δημόσιο συμφέρον, έννομο συμφέρον) και πάντα σύμφωνα με τους προβλεπόμενους από αυτούς όρους και με την τήρηση των αντίστοιχων εγγυήσεων. Συλλέγουμε μόνο τα δεδομένα που είναι απαραίτητα για τον νόμιμο σκοπό για τον οποίο συλλέγονται.


Τα προσωπικά δεδομένα χρησιμοποιούνται αποκλειστικά για τους σκοπούς για τους οποίους συλλέγονται. Οι σκοποί αυτοί είναι:
1) παροχή ποιοτικών υπηρεσιών,
2) η ανταπόκριση στις συμβατικές υποχρεώσεις μας, όπως η εκτέλεση των παραγγελιών,
3) η πώληση προϊόντων,
4) η επεξεργασία των εντολών των επισκεπτών,
5) η βελτίωση του σχεδιασμού και του περιεχομένου του δικτυακού τόπου,
6) η επικοινωνία με τους πελάτες με σκοπό την ενημέρωσή τους για τα προϊόντα και τις υπηρεσίες του ηλεκτρονικού καταστήματος, καθώς και για τις προσφορές, τις προωθητικές ενέργειες και τις εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται από το Art & Hobby.


To Art & Hobby σεβόμενο απόλυτα το απόρρητο των στοιχείων αυτών και ακολουθώντας απαρέγκλιτα τις αρχές της προστασίας προσωπικών δεδομένων, δεν πρόκειται να προβεί σε οποιαδήποτε αθέμιτη χρήση ή γνωστοποίηση των προσωπικών στοιχείων που συλλέγει, παρά μόνο κατόπιν προηγούμενης ρητής συγκατάθεσης του χρήστη ή στην περίπτωση που αυτό επιβάλλεται από διάταξη νόμων.


5. Συγκατάθεση χρήστη
Με την εγγραφή σας στο ηλεκτρονικό κατάστημα, θα κληθείτε να παρέχετε την συγκατάθεσή σας στην επικείμενη επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων από το Art & Hobby, ως υπεύθυνου για την επεξεργασία τους σε έντυπη, αυτοματοποιημένη ή τηλεματική μορφή (ειδικότερα μέσω ταχυδρομείου ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, τηλεφώνου και κάθε άλλου μέσου ηλεκτρονικής επικοινωνίας) είτε από την ίδια είτε μέσω οποιουδήποτε άλλου προσώπου στο οποίο το Art & Hobby θα αναθέσει για λογαριασμό της την επεξεργασία βάσει ρητών συμβατικών προβλέψεων και σύμφωνα με τους όρους και τη διαδικασία που προβλέπεται από τον Κανονισμό και σε κάθε περίπτωση με σεβασμό στο απόρρητο και στις βασικές αρχές επεξεργασίας των προσωπικών δεδομένων.


6. Δικαιώματα Υποκειμένου Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα
Κάθε πρόσωπο το οποίο αφορούν τα δεδομένα που συλλέγονται και υπόκεινται σε επεξεργασία (υποκείμενο των δεδομένων) έχει τα παρακάτω δικαιώματα:
Το δικαίωμα ενημέρωσης
Το δικαίωμα πρόσβασης
Το δικαίωμα στη διόρθωση
Το δικαίωμα στη διαγραφή (δικαίωμα στη λήθη)
Το δικαίωμα στον περιορισμό της επεξεργασίας
Το δικαίωμα του υποκειμένου στη φορητότητα
Το δικαίωμα αντίρρησης
Το δικαίωμα αντίρρησης στις περιπτώσεις profiling
Το δικαίωμα υποβολής καταγγελίας σε εποπτική αρχή
Το ενδιαφερόμενο πρόσωπο δικαιούται δηλαδή να έχει άμεση πρόσβαση στην πληροφόρηση για τα θέματα των Προσωπικών του Δεδομένων, να αντιτίθεται στη χρήση αυτών σε μελλοντικές προωθητικές ενέργειες, να ζητά και να επιβεβαιώνει τη μερική ή ολική διαγραφή τους από τα αρχεία της επιχείρησης, να ζητά τη διόρθωση ή συμπλήρωσή τους, να πληροφορείται τον χρόνο και τρόπο της αρχικής απόκτησης των προσωπικών δεδομένων από την επιχείρηση καθώς και να ενημερώνεται για τις εφαρμοζόμενες μεθόδους προστασίας των προσωπικών δεδομένων.


 7. Περίοδος αποθήκευσης αρχείων Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα
Τα Δεδομένα Προσωπικού Χαρακτήρα που συλλέγονται για την εκτέλεση των παραγγελιών και την έκδοση των νόμιμων φορολογικών στοιχείων, διατηρούνται για το χρονικό διάστημα που απαιτείται για την εκτέλεση της παραγγελίας καθώς και για την ανταπόκριση στις εκ των φορολογικών διατάξεων απαιτήσεις που κάθε φορά ισχύουν.


8. Ασφάλεια των Προσωπικών Δεδομένων
Αναγνωρίζοντας τη σημασία της ασφαλείας των Προσωπικών Δεδομένων σας, έχουμε λάβει όλα τα κατάλληλα οργανωτικά και τεχνικά μέτρα για την ασφάλεια, την προστασία και το απόρρητο των Προσωπικών Δεδομένων σας από κάθε μορφής τυχαία ή αθέμιτη επεξεργασία. Χρησιμοποιούμε τις πιο σύγχρονες και προηγμένες μεθόδους, ώστε να εξασφαλίζεται η μέγιστη δυνατή ασφάλεια.


Όλες οι πληροφορίες που συλλέγει το Art & Hobby είναι εμπιστευτικές, η δε χρήση τους γίνεται στο μέτρο του νομίμως προβλεπόμενου και με σκοπό την εκτέλεση των παρεχόμενων υπηρεσιών όπως αναφέρονται παραπάνω.


Το Art & Hobby δεν αποκαλύπτει στοιχεία των πελατών της παρά μόνο στην περίπτωση της ρητής συγκατάθεσης τους ή αν αυτό επιβάλλεται από δικαστική απόφαση ή τον νόμο.


Προκειμένου να διασφαλίσουμε την ακεραιότητα και εμπιστευτικότητα των δεδομένων του ηλεκτρονικού καταστήματος κατά την εισαγωγή ή τροποποίησή τους, χρησιμοποιούμε το πρωτόκολλο ασφαλείας SSL.


9. Σύνδεσμοι σε Ιστότοπους Τρίτων
Το ηλεκτρονικό κατάστημα παρέχει συνδέσμους σε εξωτερικούς δικτυακούς τόπους για την πολιτική ασφάλειας προσωπικών δεδομένων των οποίων δεν είναι υπεύθυνο το Art & Hobby.


10. Τροποποίηση
Το Art & Hobby διατηρεί το δικαίωμα να τροποποιεί την παρούσα Πολιτική Απορρήτου. για το λόγο αυτό κρίνουμε σκόπιμο να ανατρέχετε τακτικά στην παρούσα σελίδα.


Η παρούσα Πολιτική Απορρήτου τέθηκε σε ισχύ στις 26 Σεπτεμβρίου 2020Σε περίπτωση τροποποίησής της θα αναφέρεται η ημερομηνία που αυτή έλαβε χώρα. Ισχύουσα θεωρείται πάντοτε η Πολιτική Απορρήτου, όπως διαμορφώθηκε από την πιο πρόσφατη τροποποίηση.

 

 

Website Design by AiOWeb