Μενού
Your Cart

Όροι και Προϋποθέσεις Χρήσης

Καλώς ήλθατε στην ιστοσελίδα μας.

 

Το hobby.gr είναι το ηλεκτρονικό κατάστημα έκθεσης και διάθεσης προϊόντων και υπηρεσιών μέσω του Διαδικτύου (εφεξής «το ηλεκτρονικό κατάστημα»της ελληνικής εταιρείας «Art & Hobby A.E.» που εδρεύει στην οδό Πραξιτέλους 31, Αθήνα, ΤΚ 105 60, Αττική, Ελλάδα, με Αριθμό Φορολογικού Μητρώου 094074848 της Δημόσιας Οικονομικής Υπηρεσίας ΦΑΕ Αθηνών (εφεξής «το Art & Hobby»). Η ηλεκτρονική διεύθυνση επικοινωνίας μαζί μας είναι eshop@hobby.gr και  η τηλεφωνική γραμμή εξυπηρέτησης του ηλεκτρονικού καταστήματος μας 2103221963.

 

Πριν εισέλθετε στο ηλεκτρονικό κατάστημα και περιηγηθείτε στην ιστοσελίδα που βρίσκεται στην διεύθυνση www.hobby.gr, σας καλούμε να συμβουλευτείτε τους παρακάτω όρους και προϋποθέσεις και να βεβαιωθείτε ότι συμφωνείτε μαζί τους. Η χρήση των υπηρεσιών της ιστοσελίδας μας διέπεται από τους παρακάτω όρους και προϋποθέσεις και η συναλλαγή σας μαζί μας συνεπάγεται την ανεπιφύλακτη αποδοχή τους χωρίς καμία εξαίρεση. Εάν δεν συμφωνείται με τους παρακάτω όρους και προϋποθέσεις, οφείλετε να απέχετε από την χρήση του ηλεκτρονικού καταστήματος και από κάθε συναλλαγή με αυτό.

Το Art & Hobby διατηρεί το δικαίωμα να τροποποιεί μονομερώς, να μεταβάλλει ή να ανανεώνει τους παρακάτω όρους και προϋποθέσεις οποτεδήποτε. Η ενημέρωσή σας για τυχόν τροποποιήσεις καθώς και για οποιαδήποτε αλλαγή γίνεται μέσω της παρούσας ιστοσελίδας του ηλεκτρονικού καταστήματος. Διευκρινίζεται ότι η αλλαγή όρων δεν εφαρμόζεται παραγγελίες τις οποίες έχετε ήδη κάνει.


Η παρακάτω όροι και προϋποθέσεις τέθηκαν σε ισχύ στις 26 Σεπτεμβρίου 2020Σε περίπτωση τροποποίησής τους θα αναφέρεται η ημερομηνία που αυτή έλαβε χώρα. Ισχύοντες θεωρούνται πάντοτε οι όροι και προϋποθέσεις, όπως διαμορφώθηκαν από την πιο πρόσφατη τροποποίηση.


1. Πληροφορίες & Προϊόντα

Το Art & Hobby δεσμεύεται ως προς την εγκυρότητα, την ακρίβεια και την πληρότητα των πληροφοριών που παρατίθενται στο ηλεκτρονικό κατάστημα, αναφορικά με τα κύρια χαρακτηριστικά των προϊόντων ή υπηρεσιών που διαθέτει μέσω των ιστοσελίδων του hobby.gr, με την επιφύλαξη τυχόν τεχνικών ή τυπογραφικών λαθών, που έχουν διαφύγει της προσοχής, έχουν προκύψει ακούσια ή οφείλονται σε λόγους ανωτέρας βίας και τα οποία αναλαμβάνει να διορθώσει εφόσον υποπέσουν στην αντίληψή του.

 

2. Περιορισμός Ευθύνης

Το Art & Hobby στο πλαίσιο των συναλλαγών του από το ηλεκτρονικό κατάστημα ενημερώνει με βάση τα τηρούμενα κάθε φορά στοιχεία διαθεσιμότητας ή μη των προϊόντων και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να εγγυηθεί για τη διαθεσιμότητα τους. Σε κάθε περίπτωση το Art & Hobby αναλαμβάνει να ενημερώσει εγκαίρως για τυχόν μη διαθεσιμότητα, οπότε και στην περίπτωση αυτή δεν έχει καμία άλλη ευθύνη.

Το Art & Hobby προσπαθεί να παρέχει καθημερινά υπηρεσίες υψηλής ποιότητας. Στο πλαίσιο καλής πίστης, δεν ευθύνεται και δεν δεσμεύεται για τυχόν σφάλματα σε χαρακτηριστικά, φωτογραφίες και τιμές προϊόντων που αναγράφονται στο ηλεκτρονικό κατάστημα και δεν μπορεί να εξασφαλίσει ότι δεν θα υπάρχουν σφάλματα από οποιαδήποτε αιτία κατά την εισαγωγή ή την ενημέρωση των χαρακτηριστικών ή/και της τιμής κάποιου προϊόντος. Επίσης, το Art & Hobby δεν έχει καμία ευθύνη για πράξεις ή παραλείψεις τρίτων και ιδιαίτερα για μη επιτρεπόμενες παρεμβάσεις τρίτων σε προϊόντα ή/και υπηρεσίες ή/και πληροφορίες που διατίθενται μέσω του ηλεκτρονικού καταστήματος.


Το Art & Hobby κάνει κάθε δυνατή προσπάθεια να παρέχει υπηρεσίες υψηλής ποιότητας αλλά δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι δεν θα υπάρξουν διακοπές ή λάθη και δεν φέρει ευθύνη ούτε υποχρέωση αποζημίωσης για οποιαδήποτε ζημιά και ηθική βλάβη που προκύπτει από αδυναμία παροχής υπηρεσιών υποστήριξης.


3. Ευθύνη του Χρήστη

Οι χρήστες πρέπει να χρησιμοποιούν τις ιστοσελίδες του hobby.gr και το ηλεκτρονικό κατάστημα σύμφωνα με τους Ελληνικούς, Ευρωπαϊκούς και τους Διεθνείς νόμους, καθώς και σύμφωνα με τα χρηστά ήθη. Η ευθύνη για τα περιεχόμενα των συναλλαγών ανήκει αποκλειστικά σε αυτούς καθώς το Art & Hobby δεν ασκεί κανένα είδος διόρθωσης ή παρέμβασης στα δεδομένα που μεταφέρουν. Οι Χρήστες οφείλει να συμπληρώνουν με ορθότητα και ακρίβεια τα εξής πεδία: όνομα, διεύθυνση, τηλέφωνο, μήνυμα κλπ στις online φόρμες επικοινωνίας.

 
Οι χρήστες αποδέχονται ότι δεν θα χρησιμοποιούν τις ιστοσελίδες του hobby.gr και το ηλεκτρονικό κατάστημα για αποστολή, δημοσίευση, αποστολή με e-mail ή μετάδοση με άλλους τρόπους οποιουδήποτε περιεχομένου που είναι παράνομο, βλαβερό, απειλητικό, προσβλητικό, ενοχλητικό, συκοφαντικό, δυσφημιστικό, χυδαίο, άσεμνο, λιβελογραφικό, αποτελεί παραβίαση του απορρήτου κάποιου άλλου, δείχνει εμπάθεια, ή εκφράζει φυλετικές, εθνικές ή άλλες διακρίσεις, δύναται να προκαλέσει βλάβες σε ανήλικους με οποιονδήποτε τρόπο, δεν δικαιούται να μεταδοθεί σύμφωνα με την νομοθεσία ή τις συμβατικές ή διαχειριστικές σχέσεις (όπως εσωτερικές πληροφορίες, ιδιοκτησιακές και εμπιστευτικές πληροφορίες που αποκτήθηκαν ή αποκαλύφθηκαν ως μέρος εργασιακών σχέσεων ή που καλύπτονται σε συμφωνίες εμπιστευτικότητας), παραβιάζει οποιαδήποτε ευρεσιτεχνία, εμπορικό σήμα, εμπορικό μυστικό, πνευματικά δικαιώματα ή άλλα ιδιοκτησιακά δικαιώματα τρίτων, περιέχει ιούς λογισμικού ή οποιουσδήποτε άλλους κώδικες, αρχεία ή προγράμματα, που έχουν σχεδιαστεί με σκοπό την διακοπή, την πρόκληση βλάβης, την καταστροφή ή παρεμπόδιση της λειτουργίας οποιουδήποτε λογισμικού ή υλικού υπολογιστών, ηθελημένα ή αθέλητα παραβαίνει την ισχύουσα ελληνική και κοινοτική νομοθεσία και των διατάξεων αυτής, δύναται να παρενοχλήσει τρίτους με οποιοδήποτε τρόπο και οποιοδήποτε περιεχόμενο χρησιμοποιείται για συλλογή ή αποθήκευση προσωπικών δεδομένων των χρηστών.

 

4. Δικαιώματα Πνευματικής Ιδιοκτησίας

Όλο το περιεχόμενο του ηλεκτρονικού καταστήματος, συμπεριλαμβανομένων των διακριτικών τίτλων, σημάτων, εικόνων, γραφικών, φωτογραφιών, σχεδίων, κειμένων, παρεχόμενων υπηρεσιών και προϊόντων  αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία του Art & Hobby και προστατεύεται κατά τις σχετικές διατάξεις του Ελληνικού δικαίου, του Ευρωπαϊκού δικαίου και των διεθνών συμβάσεων.

Τα ονόματα, εικόνες, λογότυπα και διακριτικά γνωρίσματα που αντιπροσωπεύουν το Art & Hobby ή/και το ηλεκτρονικό κατάστημα ή/και τρίτα μέρη συμβεβλημένα με αυτό καθώς και τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες τους, είναι αποκλειστικά σήματα και διακριτικά γνωρίσματα του Art & Hobby ή/και του ηλεκτρονικού καταστήματος ή/και των άνω τρίτων μερών και προστατεύονται από τους Ελληνικούς, Ευρωπαϊκούς και διεθνείς νόμους περί εμπορικών σημάτων και βιομηχανικής και πνευματικής ιδιοκτησίας και αθεμίτου ανταγωνισμού.


Σε κάθε περίπτωση η εμφάνισή και έκθεση των παραπάνω στις ιστοσελίδες του hobby.gr δεν θα πρέπει κατά κανένα τρόπο να εκληφθεί ως μεταβίβαση ή εκχώρηση άδειας ή δικαιώματος χρήσης τους και απαγορεύεται οποιαδήποτε αντιγραφή, μεταφορά ή δημιουργία παράγωγης εργασίας με βάση το περιεχόμενο αυτό ή παραπλάνηση του κοινού σχετικά με τον πραγματικό πάροχο του ηλεκτρονικού καταστήματος. Η αναπαραγωγή, διάδοση, μετάδοση, αναμετάδοση του υλικού, ή οποιαδήποτε άλλη χρήση του περιεχομένου με οποιοδήποτε τρόπο ή μέσο για εμπορικούς ή άλλους σκοπούς επιτρέπεται μόνο κατόπιν προηγούμενης έγγραφης συναίνεσης του Art & Hobby.

 

5. Προστασία Προσωπικών Δεδομένων

Κατά την επίσκεψή σας στις ιστοσελίδες του hobby.gr είναι πιθανό να σας ζητηθεί να δηλώσετε προσωπικά σας στοιχεία (ονοματεπώνυμο, τηλέφωνο, ηλεκτρονική διεύθυνση, διεύθυνση αποστολής προϊόντων κλπ.) προκειμένου να διεκπεραιώσουμε τις παραγγελίες σας ή για να παράσχουμε τις υπηρεσίες μας. Τα τυχόν προσωπικά δεδομένα που δηλώνετε οπουδήποτε στις ιστοσελίδες του hobby.gr, τηρούνται αποκλειστικά και μόνο για λόγους που αφορούν τις συναλλαγές σας μαζί μας και δεν επιτρέπεται να χρησιμοποιηθούν από οποιονδήποτε τρίτο (με εξαίρεση όπου προβλέπεται από το Νόμο στις αρμόδιες και μόνο αρχές).


Επιπλέον, οι εργαζόμενοι του Art & Hobby που έχουν πρόσβαση στα προσωπικά σας δεδομένα είναι συγκεκριμένοι και η πρόσβαση προσώπων χωρίς εξουσιοδότηση στα προσωπικά σας δεδομένα είναι ελεγχόμενη και δεν επιτρέπεται, ενώ παίρνουμε κάθε εύλογο μέτρο για την ασφάλιση των δεδομένων σας.

Για οποιαδήποτε απορία ή πρόταση ή δήλωση που σχετίζεται με αυτά τα θέματα μπορείτε να επικοινωνήστε μαζί μας με ηλεκτρονικό μήνυμα στο eshop@hobby.gr ή κάνοντας χρήσης της ειδικής εφαρμογής επικοινωνίας της ιστοσελίδας μας.

Σε οποιαδήποτε χρονική στιγμή διατηρείτε το δικαίωμα ενημέρωσης ή και αντίρρησης στην περαιτέρω επεξεργασία των στοιχείων σας σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία για την προστασία των προσωπικών δεδομένων.

Στην σχετική σελίδα μπορείτε να δείτε με λεπτομέρεια την Πολιτική Απορρήτου του Art & Hobby.


6. Αγορά Προϊόντων

Στο ηλεκτρονικό κατάστημα hobby.grθα βρείτε μια πολύ μεγάλη και ολοκληρωμένη ολοκληρωμένη ποικιλία ειδών ζωγραφικής και χειροτεχνίας.  Για την διευκόλυνση σας τα προϊόντα έχουν ταξινομηθεί σε θεματικές κατηγορίες οι οποίες φαίνονται στο πάνω μέρος της οθόνης, όπως επίσης έχουν δημιουργηθεί και φίλτρα ανάλογα με τα χαρακτηριστικά των προϊόντων τα οποία φαίνονται στο αριστερό μέρος της οθόνης. Σε περίπτωση που χρησιμοποιείται κινητό για την περιήγησή σας στις ιστοσελίδες μας, τα φίλτρα εμφανίζονται με ειδικό κουμπί στο κάτω μέρος της οθόνης. Για αναζήτηση συγκεκριμένου προϊόντος μπορείτε πάντα να χρησιμοποιείτε την λειτουργία της έξυπνης αναζήτησης που βρίσκεται στο πάνω μέρος της οθόνης ακριβώς δίπλα από το λογότυπό του Art & HobbyΟι χρήστες κινητών συσκευών πρέπει να πατήσουν το κουμπί «μεγεθυντικός φακός» που βρίσκεται στην επάνω δεξιά γωνία της οθόνης, δίπλα στο εικονίδιο του καλαθιού αγορών, για να εμφανιστεί η γραμμή αναζήτησης.

Αφού επιλέξετε τα προϊόντα που θέλετε να αγοράσετε και τα τοποθετήσετε στο "καλάθι αγορών", μπορείτε να προχωρήσετε στην αγορά τους με τη συμπλήρωση των σχετικών πεδίων και την καταχώρηση και αποστολή των δεδομένων ακολουθώντας τα στάδια της διαδικασίας που προβλέπεται από το λογισμικό του ηλεκτρονικού καταστήματος. Στο σημείο αυτό, μπορείτε να επιλέξετε εάν θα καταχωρήσετε μόνιμα τα στοιχεία σας κάνοντας εγγραφή στο ηλεκτρονικό κατάστημα έτσι ώστε αυτά να είναι διαθέσιμα και για μελλοντικές σας αγορές ή θα προχωρήσετε σε αγορά ως "επισκέπτης". Στην δεύτερη περίπτωση δεν δημιουργείται λογαριασμός με τα στοιχεία σας και δεν θα μπορείτε να παρακολουθείτε το ιστορικό των παραγγελιών σας, ενώ τα στοιχεία σας καταχωρούνται μόνο ως στοιχεία παράδοσης στο παραστατικό που θα εκδοθεί. Επίσης, κατά την καταχώρηση της παραγγελίας σας δίνεται η δυνατότητα να διαλέξετε αν το παραστατικό που θα εκδοθεί θα είναι απόδειξη λιανικής ή τιμολόγιο πώλησης. Τιμολόγιο πώλησης εκδίδεται σε εταιρίες και ελεύθερους επαγγελματίες, και σε αυτή την περίπτωση θα σας ζητηθούν επιπλέον των στοιχείων παράδοσης, τα εξής στοιχεία: Επωνυμία εταιρίας, Επάγγελμα, Α.Φ.Μ. και Δ.Ο.Υ. Είστε υπεύθυνοι για την ορθή χρήση και συμπλήρωση αυτών των στοιχείων.

Πριν την τελική αποδοχή εκ μέρους σας κάθε παραγγελίας εμφανίζεται στην οθόνη του υπολογιστή σας η φόρμα Ολοκλήρωσης της Παραγγελίας σας. Εφόσον συμφωνείτε, τσεκάρετε το ειδικό κουτάκι όπου επιβεβαιώνετε ότι συμφωνείτε με τους παρόντες όρους χρήσης και πατήσετε το κουμπί "Επιβεβαίωση Παραγγελίας", η επιβεβαιωμένη πλέον από εσάς παραγγελία καταγράφεται στα συστήματα του Art & Hobby και σας αποστέλλεται αντίγραφο της παραγγελίας σας με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο στη διεύθυνση που έχετε δηλώσει.

Υποχρεούστε να ελέγχετε την φόρμα Ολοκλήρωσης της Παραγγελίας και να μην προχωράτε στην επιβεβαίωσή της, εφόσον δεν συμφωνείτε με όλα όσα αναφέρονται σε αυτή. Εάν διαφωνείτε με όσα αναγράφονται στο αντίγραφο της παραγγελίας που λάβατε με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, οφείλετε να ενημερώνετε το Art & Hobby το αργότερο εντός 24 ωρών από την ώρα της λήψης του, διαφορετικά τα στοιχεία που αναφέρονται σε αυτό θα εφαρμοσθούν σε αυτήν την Σύμβαση.

Η αποστολή του αντίγραφου της παραγγελίας γίνεται αυτόματα και δεν είναι δυνατόν να προηγηθεί έλεγχος των αποθεμάτων στις αποθήκες του Art & Hobby. Καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια τα αποθέματα που εμφανίζονται στο ηλεκτρονικό κατάστημα να είναι σωστά, δεν μπορούν να αποκλειστούν όμως δυσλειτουργίες της ιστοσελίδας ή λάθη στην καταγραφή των αποθεμάτων. Στην περίπτωση τυχόν ελλείψεων προϊόντων που έχουν συμπεριληφθεί στην παραγγελία σας, εκπρόσωπος του Art & Hobby, θα σας ενημερώσει τηλεφωνικά, με sms ή με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο σχετικά με τις ελλείψεις αυτές και τις τυχόν εναλλακτικές δυνατότητες.


7. Τιμές και Όροι Πληρωμής

Στις αναγραφόμενες τιμές των προϊόντων του ηλεκτρονικού καταστήματος συμπεριλαμβάνεται o προβλεπόμενος από τον νόμο Φ.Π.Α. Επίσης, τυχόν προσφορές ισχύουν μέχρι εξαντλήσεως των αποθεμάτων του Art & Hobby.

Το Art & Hobby κάνει κάθε δυνατή προσπάθεια να παρέχει υπηρεσίες υψηλής ποιότητας. Παρόλα αυτά δεν μπορούν να αποκλεισθούν περιπτώσεις λαθών σε τιμές και δευτερεύοντα χαρακτηριστικά προϊόντων και δεν μπορεί να εξασφαλισθεί, ότι δεν θα υπάρξουν διακοπές λειτουργίας της ιστοσελίδας ή «ανθρώπινα» λάθη κατά την ενημέρωση ή/και αναγραφή της τιμής ενός προϊόντος. Για την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα των αγορών σας καλούμε εφόσον διαπιστώσετε ότι κάποιο προϊόν προσφέρεται σε ασυνήθιστα χαμηλή ή υψηλή τιμή σε σχέση με την αγοραία αξία του, πριν προχωρήστε στην παραγγελιά του να επικοινωνήστε με το τμήμα εξυπηρέτησης του ηλεκτρονικού καταστήματος μας στο τηλέφωνο 2103221963, μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο eshop@hobby.gr ή μέσω της φόρμας επικοινωνίας του δικτυακού τόπου.

Η πολιτική τιμών του Art & Hobby είναι ίδια για όλα τα καταστήματά του και όπως και για το ηλεκτρονικό κατάστημα. Ωστόσο ενδέχεται να υπάρχουν συγκεκριμένα προϊόντα σε ειδική προσφορά η οποία να ισχύει μόνο σε κάποιο ή κάποια από τα καταστήματα ή για ορισμένο χρονικό διάστημα. Με κάθε παραγγελία ή αγορά σας έχετε αποδεχτεί την τιμή που ισχύει κατά την χρονική περίοδο της παραγγελίας/αγοράς σας στο συγκεκριμένο κατάστημα (φυσικό ή ηλεκτρονικό). Το Art & Hobby δεν υποχρεούται να καλύψει οποιαδήποτε διαφορά τιμής με άλλο υποκατάστημα.

Η πληρωμή πραγματοποιείται είτε κατά την παράδοση των προϊόντων (με αντικαταβολή), είτε πριν την αποστολή τους με κατάθεση σε έναν από τους τραπεζικούς λογαριασμούς του Art & Hobby, είτε μέσω της πιστωτικής σας κάρτας. Για τις συναλλαγές μέσω πιστωτικής κάρτας, τα στοιχεία της κάρτας, όπως αριθμός πιστωτικής κάρτας, ημερομηνία λήξης κ.α. δεν γνωστοποιούνται, δεν επεξεργάζονται και δεν αποθηκεύονται από το Art & Hobby, διότι οι σχετικές πληροφορίες διαβιβάζονται μέσω προστατευόμενης σύνδεσης απευθείας στην ιστοσελίδα της τράπεζας που διαχειρίζεται τις συναλλαγές μας.

 

Σύμφωνα με τις ισχύουσες φορολογικές διατάξεις, παραστατικά άνω των 500€ (με ΦΠΑ) προς ιδιώτες (απόδειξη λιανικής) και παραστατικά αξίας άνω των 500€ (προ ΦΠΑ) προς επαγγελματίες/επιχειρήσεις (τιμολόγιο πώλησης) θα πρέπει να εξοφλούνται ΜΟΝΟ με κατάθεση/έμβασμα σε τραπεζικό λογαριασμό ή χρέωση σε πιστωτική ή χρεωστική κάρτα.

 

Περισσότερες πληροφορίες για την πληρωμή των προϊόντων, τυχόν οικονομική επιβάρυνση λόγω πληρωμής με αντικαταβολή καθώς και τους αριθμούς των τραπεζικών λογαριασμών του Art & Hobby μπορείτε να βρείτε στην ειδική σελίδα όπου αναφέρονται αναλυτικά οι τρόποι πληρωμής.


8. Παράδοση & Κόστος Αποστολής

Τα  προϊόντα μπορούν να σας αποσταλούν οπουδήποτε εντός ή εκτός της Ελληνικής Επικράτειας, εφόσον δεν συντρέχει συγκεκριμένος λόγος αδυναμίας.

Τα προϊόντα θα αποσταλούν στην διεύθυνση που έχετε καταχωρήσει κατά την ολοκλήρωση της ηλεκτρονικής παραγγελίας σας μέσω εταιρείας ταχυμεταφορών (courier), μεταφορικής εταιρείας ή επαγγελματικού αυτοκινήτου του Art & Hobby. Επίσης, μπορείτε να παραλάβετε την παραγγελία σας από οποιοδήποτε υποκατάστημα του Art & Hobby, εάν το επιλέξετε σαν «τρόπο αποστολής». Σε αυτή την περίπτωση θα σας ενημερώσουμε τηλεφωνικά ή με e-mail όταν η παραγγελία σας θα είναι έτοιμη για παραλαβή.

 

Αποστολές παραγγελιών με ογκώδη ή βαριά αντικείμενα που διεκπεραιώνονται με μεταφορική εταιρεία.

 

Το κόστος των παραδόσεων εκτός Ελλάδος υπολογίζεται ανάλογα με την περίπτωση. θα σας ενημερώσουμε σχετικά αφού λάβουμε και επεξεργαστούμε την παραγγελία σας.

 

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τους τρόπους και το κόστος αποστολής των παραγγελιών μπορείτε να συμβουλεύεστε την βρείτε στην ειδική σελίδα όπου περιγράφονται αναλυτικά οι τρόποι αποστολής και ο τρόπος υπολογισμού του κόστους αποστολής.

 

Ο χρόνος παράδοσης στον μεταφορέα είναι από 1 έως 3 εργάσιμες ημέρες εφόσον τα προϊόντα που έχετε παραγγείλει είναι διαθέσιμα, υπό την επιφύλαξη καταστάσεων ανωτέρας βίας. Είναι δυνατόν, μετά από συνεννόηση, να πραγματοποιηθεί και τμηματική παράδοση.

 

Η κυριότητα των προϊόντων μεταβιβάζεται μετά την πλήρη εξόφλησή τους ενώ ο κίνδυνος μετατίθεται κατά την παράδοση.


9. Εγγύηση

Το Art & Hobby  δεν παρέχει καμία εγγύηση ούτε για την ποιότητα, ούτε για καταλληλότητα πωλούμενου προϊόντος για οποιονδήποτε συγκεκριμένο σκοπό, ούτε εγγυάται την ασφάλεια και την προστασία των χρηστών των προϊόντων αυτών. Τέτοιες εγγυήσεις παρέχονται, εφόσον παρέχονται, μόνο από τους κατασκευαστές και οφείλετε να ενημερώνεστε σχετικά από την συσκευασία του προϊόντος.

Οποιαδήποτε τηλεφωνική ενημέρωση τυχόν γίνει από εκπρόσωπο του Art & Hobby  σχετικά με εγγυήσεις κατασκευαστών γίνεται απλά και μόνο προς διευκόλυνσή σας και δεν αποτελεί σε καμία περίπτωση εγγύηση του Art & Hobby.

 

Ωστόσο, το Art & Hobby, χωρίς να παρέχει οποιαδήποτε εγγύηση, αναλαμβάνει την υποχρέωση, για διευκόλυνση των πελατών του, να αντικαθιστά ελαττωματικά προϊόντα, εφόσον υπάρχει απόθεμα στις αποθήκες του ή διαφορετικά, να μεσολαβεί με τον κατασκευαστή για αποστολή νέου προϊόντος.


10. Ανωτέρα Βία

Το Art & Hobby κάνει κάθε δυνατή προσπάθεια για την έγκαιρη εκτέλεση των παραγγελιών, δεν ευθύνεται όμως για καθυστερήσεις στην εκτέλεση (συμπεριλαμβανομένης της παράδοσης) που οφείλονται σε περιπτώσεις που δεν μπορούν να αποδοθούν σε υπαιτιότητα του ή οφείλονται σε ανωτέρα βία. Σε τέτοιες περιπτώσεις δικαιούται παράταση του χρόνου για την εκτέλεση. Ενδεικτικά παραδείγματα μπορεί να είναι απεργίες, τρομοκρατικές ενέργειες, πόλεμος, καθυστερήσεις που οφείλονται σε προμηθευτές, διακυμάνσεις των συναλλαγματικών ισοτιμιών, κυβερνητικές ή νομοθετικές πράξεις και φυσικές καταστροφές. Εάν τέτοια περιστατικά διαρκέσουν πλέον των 30 ημερών, η παρούσα Σύμβαση μπορεί να καταγγελθεί από οποιονδήποτε συμβαλλόμενο χωρίς αποζημίωση.


11. Υπαναχώρηση, Επιστροφές Προϊόντων και Δικαιώματα Καταναλωτών

Έχετε το δικαίωμα να επιστρέψετε τα προϊόντα που αγοράσατε, αζημίως και χωρίς να υποχρεούστε να μας ανακοινώσετε το λόγο για τον οποίο επιθυμείτε την επιστροφή των προϊόντων, εντός προθεσμίας 10 εργάσιμων ημερών από την ημερομηνία που θα τα παραλάβετε. Στην περίπτωση αυτή σας επιβαρύνει μόνο το άμεσο κόστος επιστροφής των προϊόντων.

Σε περίπτωση παραλαβής ελαττωματικού προϊόντος ή προϊόντος που δεν είχατε παραγγείλει η επιστροφή και πιθανή αντικατάσταση θα γίνει χωρίς άλλη δική σας επιβάρυνση.

Επιστροφές γίνονται δεκτές μόνο εφόσον τα προϊόντα που επιθυμείτε να επιστρέψετε βρίσκονται στην ίδια κατάσταση στην οποία τα παραλάβατε, χωρίς δηλαδή να έχουν αποσφραγισθεί ή να έχει παραβιασθεί η συσκευασία τους.

Για την αποφυγή δικής σας ταλαιπωρίας, καλό είναι να ελέγχετε προσεκτικά κατά τη στιγμή της παράδοσης της παραγγελίας σας την κατάσταση των προϊόντων που παραλαμβάνετε, την ποσότητά, το είδος τους και το άθικτο της συσκευασίας τους, προκειμένου να διαπιστωθούν τυχόν εμφανή ελαττώματα εγκαίρως (π.χ. σπασμένο εμπόρευμα, λάθος είδος κλπ).

Για την επιθυμία σας να μας επιστρέψετε προϊόντα που αγοράσατε από το ηλεκτρονικό κατάστημα θα πρέπει να μας ειδοποιήσετε με την συμπλήρωση και αποστολή του εντύπου υπαναχώρησης που εμφανίζεται στις ιστοσελίδες του ηλεκτρονικού καταστήματος εντός της ως άνω δεκαήμερης προθεσμίας. Εντός της ίδιας προθεσμίας, οφείλετε να επιστρέψετε τα προϊόντα της παραγγελίας σας σύμφωνα με τις οδηγίες που θα σας στείλουμε.

Σε περίπτωση επιστροφής των προϊόντων, η επιστροφή των χρημάτων σας θα ολοκληρωθεί εντός 15 ημερών από την ημερομηνία που θα παραλάβουμε τα προϊόντα και τα στοιχεία του τραπεζικού σας λογαριασμού.

Η παρούσα Σύμβαση δεν επηρεάζει οποιαδήποτε δικαιώματα καταναλωτών που προβλέπονται από τη νομοθεσία.


12. Επίλυση Διαφορών, Δικαιοδοσία & Ισχύον Δίκαιο

Το Art & Hobby δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στην εξυπηρέτηση των αναγκών των καταναλωτών και την επίλυση τυχόν προβλημάτων που έχουν από τις συναλλαγές τους μαζί μας. Σε περίπτωση όμως που δεν μπορέσουμε να επιλύσουμε πλήρως τα τυχόν ζητήματα τα οποία έχετε και θεωρείτε ότι σε οποιονδήποτε βαθμό κάποιο δικαίωμα σας από τις μεταξύ μας συναλλαγές προσβάλλεται, μπορείτε να επιδιώξετε την επίλυση τυχόν διαφορών καταφεύγοντας στην Ηλεκτρονική Πλατφόρμα Επίλυσης Διαφορών (ΗΕΔ) όπως προβλέπεται στο άρθρο 14 του Κανονισμού 524/2013. Στην ΗΕΔ μπορείτε να υποβάλλετε προς επίλυση κάθε διαφορά τη οποία τυχόν έχετε. Εθνικό σημείο επαφής για την ΗΕΔ στην Ελλάδα έχει οριστεί το Ευρωπαϊκό Κέντρο Καταναλωτή Ελλάδας πληροφορίες για το οποίο και για την επίλυση διαφορών μπορείτε να βρείτε στην διεύθυνση ec.europa.eu/odr. Μπορείτε επίσης να απευθυνθείτε στο Συνήγορο του Καταναλωτή (www.synigoroskatanaloti.gr). Τα ανωτέρω δεν περιορίζουν σε τίποτα τα δικαιώματα που και εσείς και εμείς έχουμε να καταφύγουμε στα αρμόδια δικαστήρια. 

 

Η παρούσα Σύμβαση διέπεται από το Ευρωπαϊκό και το Ελληνικό Δίκαιο, ιδίως τα νομοθετήματα που ρυθμίζουν θέματα σχετικά με το ηλεκτρονικό εμπόριο, τις πωλήσεις από απόσταση και την προστασία των καταναλωτών, και υπάγεται στην αποκλειστική δικαιοδοσία των δικαστηρίων της Αθήνας.

 

Εάν οποιοδήποτε τμήμα της παρούσας Συμβάσεως αποδειχθεί άκυρο ή ανεφάρμοστο με απόφαση δικαστηρίου, η υπόλοιπη Σύμβαση θα συνεχίσει να ισχύει.

 

Το Art & Hobby δύναται να συνάψει συμφωνία για την ανάθεση των υποχρεώσεών της σε κατάλληλο τρίτο πρόσωπο. Σε αντίθετη περίπτωση, κανένα μέρος δεν δικαιούται να εκχωρήσει ή μεταβιβάσει τα δικαιώματα ή τις υποχρεώσεις του.

 

Όλες οι κοινοποιήσεις πρέπει να γίνονται εγγράφως.

Website Design by AiOWeb