Μενού
Your Cart

Αγάπη για την Ζωγραφική από το 1935!

Αγαπητοί επισκέπτες του ηλεκτρονικού μας ιστότοπου,

Σας καλωσορίζω στη σελίδα του Art & Hobby, μιας εταιρείας με ιστορία σχεδόν ενός αιώνα, με σταθερή αναφορά της την αγάπη για τις καλές τέχνες και τη δημιουργική χειροτεχνία.

Το κεντρικό μαγαζί της εταιρείας μας άνοιξε το 1935 από τον παππού μου, Μιλτιάδη Χρηστέα, στην οδό Μιλτιάδου, στο κέντρο της Αθήνας. Πουλούσε και τότε χρώματα, οικοδομικά κυρίως, καθώς δεν υπήρχαν εξειδικευμένα καταστήματα ειδών ζωγραφικής. Εκεί ψώνιζε η γιαγιά μου, φοιτήτρια στην Καλών Τεχνών, γνώρισε τον παππού και παντρεύτηκαν.

Η πρόωρη απώλεια του παππού μου, άφησε τη γιαγιά μου, νέα ακόμα, μόνη της στο μαγαζί σε μια δύσκολη εποχή. Με τη στήριξη των ζωγράφων συμφοιτητών της, η Αλίκη Χρηστέα πήρε τη μεγάλη απόφαση. Ταξίδεψε στη Γερμανία, ένα ταξίδι το οποίο ακόμα διηγείται με περηφάνια, έφερε στην Ελλάδα χρώματα ειδικά για καλλιτέχνες και δημιούργησε το πρώτο μαγαζί αποκλειστικά με είδη ζωγραφικής στην Αθήνα, στο υπέροχο κτίριο όπου στεγάζεται το κεντρικό μας κατάστημα, στην οδό Πραξιτέλους!

Τρεις γενιές αργότερα, το κτίριο, η ιστορία του, παλιά έπιπλα, αφίσες από εκθέσεις καλλιτεχνών δεκαετίες πριν, οι πρώτες γυάλινες συσκευασίες χρωμάτων που πουλάμε ακόμα (τώρα πια σε μοντέρνα σωληνάρια!), δείγματα και έργα παλιών και νέων ανθρώπων που το αγάπησαν κρατούν ζωντανή την ιστορία του.

Πολλά πράγματα έχουν αλλάξει από τότε: Τα προϊόντα, που παλιά ήταν πίσω από πάγκους, έχουν βγει στη διάθεση του πελάτη, μπορεί να πιάσει και να δοκιμάσει τα υλικά, ενώ διοργανώνονται σεμινάρια που ενημερώνουν το κοινό για τη χρήση τους.  Η ποικιλία στα είδη ζωγραφικής είναι πολύ μεγαλύτερη, ενώ παράλληλα λειτουργεί αυτόνομο τμήμα χειροτεχνίας για τους ερασιτέχνες που αγαπούν να δημιουργούν με τα χέρια τους! Η εξυπηρέτηση των πελατών μας διευκολύνεται με τρία ακόμα καταστήματα σε Ψυχικό, Περιστέρι και Γλυφάδα, καθώς και με το ηλεκτρονικό μας κατάστημα που διανέμει σε Ελλάδα και Κύπρο. Παράλληλα, έχει εδραιωθεί και ένα δίκτυο χονδρικής με συνεργάτες μας εμπόρους σε όλη την Ελλάδα, ώστε ποιοτικά υλικά ζωγραφικής και χειροτεχνίας να είναι διαθέσιμα σε κάθε γωνιά της χώρας.

Αυτό που παραμένει σταθερά αναλλοίωτο είναι η αγάπη μας για αυτό που κάνουμε, η προσήλωσή μας στην ποιότητα και ο σεβασμός στους πελάτες μας. Συνεργαζόμαστε με τους μεγαλύτερους οίκους του εξωτερικού, όπως οι Liquitex, Lefranc & Bourgeois, Derwent, Kreul, Winsor & Newton, Hahnemuhle, Stamperia κ.λ.π. για να μπορούμε να εξασφαλίζουμε για εσάς τη μεγαλύτερη ποικιλία προϊόντων, σε άριστη πάντα ποιότητα και στην καλύτερη δυνατή τιμή. Πάνω από όλα όμως ενημερωνόμαστε και εκπαιδευόμαστε, όλοι οι άνθρωποι που εργαζόμαστε στην εταιρεία μας, ώστε να μπορούμε να εξυπηρετούμε όσο το δυνατόν καλύτερα ένα απαιτητικό κοινό ανθρώπων που δημιουργούν και εξελίσσονται.

Είτε είστε επαγγελματίας ζωγράφος, αγιογράφος, γραφίστας ή φοιτητής, είτε ακόμη και αν απλώς οι κατασκευές DIY αποτελούν το hobby σας ή ένα μέσο δημιουργικής εκτόνωσης και καλλιτεχνικής έκφρασης, το σίγουρο είναι ότι ανάμεσα χιλιάδες διαθέσιμα είδη μας θα βρείτε ό, τι ακριβώς χρειάζεστε!

Θα χαρούμε να σας υποδεχθούμε και από κοντά σε κάποιο από τα φυσικά μας καταστήματα, για να σάς βοηθήσουμε να γνωρίσετε τα προϊόντα μας, να μοιραστούμε μαζί σας μικρά μυστικά για τη χρήση τους και τις διάφορες τεχνικές και να σας ενημερώσουμε για τα σεμινάρια χειροτεχνίας που διοργανώνουμε. Αν προτιμάτε την ηλεκτρονική επικοινωνία, η σελίδα μας στο facebook δίνει επίσης αυτή τη δυνατότητα ενημέρωσης και άμεσης επικοινωνίας με εξειδικευμένους συνεργάτες μας.

Σας ευχαριστώ θερμά που αφιερώσατε λίγο από τον πολύτιμο χρόνο σας, για να μας γνωρίσετε καλύτερα.

 

Με εκτίμηση,

 

Παναγιώτης Γεωργούντζος

Website Design by AiOWeb