Μια αγαπημένη συνήθεια πολλών από εμάς είναι να μαζεύουμε κοχύλια από τις καλοκαιρινές μας διακοπές, τα οποία κρατάμε σε γυάλινα δοχεία ή μετατρέπουμε σε καλοκαιρινά κοσμήματα. Πως θα ήταν όμως αν δημιουργούσαμε πάνω σε αυτά, προσθέτοντας φύλλα ασημιού ή χρησιμοποιώντας ανάγλυφα περλέ χρώματα;

Στο εκπαιδευτικό βίντεο που ακολουθεί η Αγάπη Φραγκιαδή μας δείχνει ακριβώς πως να το κάνουμε, εφαρμόζοντας φύλλα απομίμησης ασημιού με μιξιόν νερού και συνδυάζοντάς τα με περλέ ανάγλυφα χρώματα. Τα υπέροχα ασημόλευκα κοχύλια που προκύπτουν από αυτή την τεχνική, τα χρησιμοποιεί για να δημιουργήσει μια πανέμορφή σύνθεση πάνω σε «γυάλινο καμβά», αλλά και για να μετατρέψει απλά γυάλινα ποτήρια σε καταπληκτικά κηροπήγια.

Για να διακοσμήσουμε τα κοχύλια μας θα χρειαστούμε:

(Εναλλακτικά μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε φύλλα απομίμησης χαλκού ή φύλλα απομίμησης χρυσού)

 

Οδηγίες

Tip: Μπορούμε να ακολουθήσουμε την ίδια τεχνική και για βότσαλα με υπέροχο αποτέλεσμα!

 

Κορνίζα τοίχου διακοσμημένη με κοχύλια και βότσαλα

Υλικά:

Οδηγίες:

Βάφουμε με λευκό χρώμα το πλαίσιο της κορνίζας

Αφού αφαιρέσουμε την «πλάτη», δηλαδή το πίσω μέρος της κορνίζας, κολλάμε το τζάμι στο πλαίσιο της κορνίζας με κρυσταλλιζέ κόλλα.

Με κρυσταλιζέ κόλλα ή σιλικόνη κολλάμε και το διακοσμητικό κορδόνι.

Στη συνέχεια κολλάμε προσεκτικά τους μπλε κόκκους, τα κοχύλια που έχουμε προηγουμένως διακοσμήσει, καθώς και τα βότσαλα. Το λευκό χρώμα της κόλλας πάνω στο τζάμι δεν μας ανησυχεί, γιατί η κρυσταλλιζέ κόλλα θα γίνει διάφανη όταν στεγνώσει.

 

Γυάλινα κηροπήγια για ρεσώ

Υλικά:

 

Οδηγίες:

  • Πάνω σε ένα γυάλινο ποτήρι περνάμε ταμποναριστά το Αστάρι Stamperia Super Covering Primer, ξεκινώντας από τη βάση του.
  • Περιμένουμε να στεγνώσει και στη συνέχεια περνάμε ταμποναριστά στη βάση του και στο κάτω μέρος του ποτηριού τη Buonarroti μιξιόν νερού που είναι απαραίτητη για την επικόλληση των φύλλων απομίμησης ασημιού.
  • Αφού περάσουν 15 – 20 λεπτά, τοποθετούμε προσεκτικά τα φύλλα απομίμησης ασημιού στα σημεία που έχουμε βάλει μιξιόν.
  • Με ένα απαλό πανάκι τρίβουμε μαλακά τα σημεία όπου εφαρμόσαμε τα φύλλα, για να κολλήσουν καλά και να αφαιρεθεί το μέρος τους που δεν χρειαζόμαστε δίνοντας ένα φυσικό τελείωμα.
  • Κολλάμε τα κοχύλια μας με κόλλα κρυσταλιζέ πάνω στην επιφάνεια του ποτηριού.

Θα χαρούμε να θαυμάσουμε και τις δικές σας δημιουργίες στο: kg@hobby.gr

 

Δείτε το εκπαιδευτικό βίντεο της Αγάπης Φραγκιάδη: