Η πρώτη πρότασή μας φέτος για Χριστουγεννιάτικες κατασκευές είναι ένα Χριστουγεννιάτικο διακοσμητικό παραβάν το οποίο αποτυπώνει μία νεράιδα σε χιονισμένο τοπίο. Μία εύκολη και εντυπωσιακή κατασκευή που μπορεί να στολίσει το σπίτι μας, είτε να γίνει ένα δώρο ευχών και αγάπης σε κάποιο αγαπημένο μας πρόσωπο. Με οδηγίες και ένα βίντεο βήμα-βήμα μπορεί αυτή η χειροτεχνία να γίνει μια ευχάριστη οικογενειακή δραστηριότητα.

 

Τα υλικά που θα χρειαστούμε είναι:

Ας αρχίσουμε:

1 - Ακολουθώντας τις οδηγίες που βλέπουμε στο βίντεο φτιάχνουμε 3 όμοιες κορνίζες από μακετόχαρτο, τραβώντας κάθετες γραμμές στις εξής αποστάσεις από αριστερά προς τα δεξιά: 1,5εκ – 20 εκ – 1,5εκ και οριζόντιες γραμμές στις εξής αποστάσεις από κάτω προς τα πάνω: 2εκ – 29εκ – 1,5εκ. Το πατρόν στο βίντεο είναι πολύ βοηθητικό για να καταλάβουμε που ακριβώς πρέπει να κόψουμε τις γραμμές.

   2 - Κόβουμε δυο λωρίδες απο το Stone Paper A3, μία σε διάσταση 32,5εκ x 4εκ και άλλη μία σε διάσταση 32,5εκ x 3εκ.

   3 - Χρησιμοποιώντας την κόλλα για Decoupage Craftistico, κολλάμε τα ριζόχαρτα πάνω στις ζελατίνες και στη συνέχεια κολλάμε ακόμα μία ζελατίνα στην πάνω πλευρά, έτσι ώστε κάθε ριζόχαρτο να βρίσκεται ανάμεσα σε δύο ζελατίνες. Κόβουμε γύρω από το ριζόχαρτο τη ζελατίνα που περισσεύει.

    4 - Στην πίσω πλευρά κάθε κορνίζας, κολλάμε με την Hobby Glue, ξεχωριστά τα ριζόχαρτα που έχουμε καλύψει και από τις δύο πλευρές με ζελατίνες.

     5 - Με το ακρυλικό χρώμα Blue Gray, βάφουμε το πλαίσιο της κορνίζας και στην συνέχεια τα ξύλινα διακοσμητικά στοιχεία σε συνδυασμό με το ακρυλικό χρώμα Iridescent White

      6 - Καλύπτουμε την πίσω πλευρά κάθε κορνίζας, με την αρχιτεκτονική διαφάνεια, χρησιμοποιώντας την κόλλα Hobby Glue.

       7 - Αφού στεγνώσει το χρώμα στις κορνίζες, χρησιμοποιώντας την σπάτουλα περνάμε σταδιακά την Cream Paste και το Cres Deco (απομίμηση χιονιού) στο πλαίσιο της κάθε κορνίζας σε συνδυασμό με τους κόκκους Graneli Di Luna.

        Πριν στεγνώσουν οι πάστες, πασπαλίζουμε με Glitter Iridescent.

        Τονίζουμε με Cres Deco και Glitter Iridescent, δημιουργώντας μερικά χιονισμένα σημεία πάνω στις εικόνες.

        8 - Χρησιμοποιούμε το σύρμα για να κρεμάσουμε τα ξύλινα διακοσμητικά στοιχειά, στην πάνω πλευρά της κάθε κορνίζας.

         9 - Για να ενώσουμε τις κορνίζες μεταξύ τους και να σχηματιστεί το παραβάν, τοποθετούμε τις κορνίζες την μια δίπλα στην άλλη και κολλάμε τις λωρίδες από το Stone Paper (που είχαμε κόψει στην αρχή) στην πίσω πλευρά τους.

          Δείτε πώς το έφτιαξε η Αγάπη Φραγκιάδη:

           

           

          Η συγκεκριμένη κατασκευή μπορεί να γίνει με οποιοδήποτε ριζόχαρτο ή ακόμα και με ριζόχαρτο που θα ζωγραφίσετε εσείς ή τα παιδιά σας, έτσι ώστε να είναι ακόμα πιο μοναδική!

          Καλές δημιουργίες!

          Θα χαρούμε πάρα πολύ να μας στείλετε φωτογραφίες στο kg@hobby.gr