Μεταμορφώνουμε ένα απλό βαμβακερό μπλουζάκι ή μία πάνινη τσάντα! Δείτε πόσο εύκολο είναι να δημιουργήσουμε κάτι εντελώς ξεχωριστό, όπως ακριβώς το θέλουμε!

Μεταμορφώνουμε ένα απλό βαμβακερό μπλουζάκι ή μία πάνινη τσάντα!

Δείτε πόσο εύκολο είναι να δημιουργήσουμε κάτι εντελώς ξεχωριστό, όπως ακριβώς το θέλουμε! Τέλεια πρόταση για να κάνουμε ένα πολύ εντυπωσιακό δώρο σε φίλους με πολύ χαμηλό κόστος!

Κάνουμε διάφορους συνδυασμούς, αντλούμε έμπνευση από σχέδια που μας αρέσουν και εμπλουτίζουμε την γκαρνταρόμπα μας, αφήνοντας την φαντασία μας ελεύθερη!

Μία ωραία ιδέα είναι να δημιουργήσοτμε κάτι ξεχωριστό για μία ιδιαίτερη περίσταση (γενέθλια, γάμο, βάπτιση κ.τ.λ) Μπορούμε να “εμπλουτίσουμε” τις δημιουργίες μας χρησιμοποιώντας ειδική κόλλα για ύφμασμα, για να κολλήσουμε επάνω κορδέλες, κουμπιά, στρας  ή άλλα διακοσμητικά στοιχεία! 

Με τον ίδιο τρόπο μπορούμε να διακοσμήσουμε οποιαδήποτε υφασμάτινη επιφάνεια όπως μαξιλάρια, σουπλά κ.τ.λ. 

Τα υλικά που θα χρειαστούμε είναι: 

Ένα βαμβακερό μπλουζάκι (πλυμένο & σιδερωμένο) ή μία υφασμάτινη τσάντα

1 χοντρό χαρτόνι

1 διπλό stencil της STAMPERIA

1 stencil με κείμενο της STAMPERIA

2 δοχεία με απλικατέρ για ψεκασμό  

2 χρώματα μεταξιού JAVANA

2 χρώματα για ύφασμα DECO TEXTIL

1 σταμπαδόρο

1 ειδική κόλλα (spray) για stencil

Ανάγλυφα χρώματα για ύφασμα PIC TIXX ή TULIP

1 glitter spray ασημί TULIP


Πριν ξεκινήσουμε...


1 - Ψεκάζουμε με την ειδικό κόλλα σε spray την πίσω όψη των stencil και τα αφήνουμε να στεγνώσουν για 15 λεπτά. Έτσι τα stencil γίνονται “αυτοκόλλητα” και μπορούμε να τα σταθεροποιήσουμε πάνω στο ύφασμα χωρίς να υπάρχει κίνδυνος να μετακινηθούν όταν τα χρησιμοποιούμε. 
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η κόλλα διαρκεί για πολλές χρήσεις, έτσι δεν χρειάζεται να επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία κάθε φορά που χρησιμοποιούμε τα stencil! 2 - Γεμίζουμε τα πλαστικά δοχεία με τα λεπτόρρευστα χρώματα μεταξιού JAVANA. Εάν θέλουμε μπορούμε να φτιάξουμε τη δική μας απόχρωση, προσθέτοντας μικρή ποσότητα από κάποιο άλλο χρώμα! 

 

3 - Καλύπτουμε την επιφάνεια πάνω στην οποία θα δουλέψουμε με ένα πλαστικό ή με μία μεγάλη σακούλα σκουπιδιών, για να μην την λερώσουμε! 

 

4 - Τοποθετούμε το χαρτόνι στο εσωτερικό της τσάντας ή της μπλούζας, για να προστατέψουμε και να μην βγει το χρώμα από την άλλη πλευρά!

 

Τώρα είμαστε έτοιμοι να δημιουργήσουμε... 


1 - Τοποθετούμε το stencil στο σημείο που θέλουμε και ψεκάζουμε από απόσταση 20εκ. περίπου με το χρώμα μεταξιού JAVANA. 


2 - Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία σε άλλο σημείο, ψεκάζοντας με το δεύτερο χρώμα μεταξιού JAVANA που έχουμε επιλέξει.  


3 - Τοποθετούμε το stencil με το κείμενο και εφαρμόζουμε το χρώμα DECO TEXTIL με τον σταμπαδόρο ή ένα πινέλο. 
4 - Στη συνέχεια με τα χρώματα PIC TIXX ή TULIP, μπορούμε να στολίσουμε τα σχέδια μας, τονίζοντας διάφορες λεπτομέρειες, να κάνουμε περιγράμματα ή να σχεδιάσουμε ότι άλλο θέλουμε. 


5 - Τέλος ψεκάζουμε με το ασημί GLITTER SPRAY και αφήνουμε τη δημιουργία μας να στεγνώσει!