Η αγαπημένη γιορτή μικρών και μεγάλων πλησιάζει! Δημιουργούμε μία νέα μικρή παράδοση για την οικογένειά μας, φτιάχνοντας τον δικό μας πίνακα, στον οποίο μπορούμε καθημερινά να μετράμε αντίστροφα μέχρι να έρθει ο Άγιος Βασίλης!

Είτε είστε ο πιο ανυπόμονος, είτε χρειάζεστε αριθμητική εξάσκηση, πάρτε την κιμωλία σας και κάνετε ξεχωριστή την κάθε ημέρα μέχρι τα Χριστούγεννα!

Τα υλικά που θα χρειαστούμε είναι: 

Βήμα - βήμα: 

 1. Με ένα πινέλο περνάμε μια στρώση GESSO, καλύπτοντας όλη την ξύλινη επιφάνεια και τη βάση της. Στοκάρουμε την τρύπα που υπάρχει στο κέντρο, βάζοντας μεγαλύτερη  ποσότητα GESSO.  2. Αφού στεγνώσει καλά το GESSO, σχεδιάζουμε έναν κύκλο πάνω στην στρογγυλή επιφάνεια, με τη βοήθεια ενός διαβήτη, φροντίζοντας να αφήσουμε γύρω του ένα περιθώριο περίπου 2εκ.  

  Μικρό μυστικό: Το GESSO είναι ένα είδος πάστας, που έχει την ιδιότητα να κλείνει τους πόρους του ξύλου, διευκολύνοντας την ομοιόμορφη εφαρμογή του χρώματος, πάνω στην επιφάνεια που δουλεύουμε. Το απλώνουμε  για να δημιουργήσουμε το κατάλληλο υπόστρωμα, που θα μας επιτρέψει να δουλέψουμε διάφορες τεχνικές όπως ζωγραφική, decoupage κ. ά. 

 3. Για να φτιάξουμε τις ετικέτες  με τις λέξεις, κόβουμε όποια κομμάτια θέλουμε από το ριζόχαρτο και τα κολλάμε με την κόλλα decoupage, πάνω στο STONE PAPER. 

  Μικρό μυστικό: Το STONE PAPER είναι το επαναστατικό χαρτί της Stamperia, το οποίο μπορούμε να κόψουμε, να βάψουμε, να ράψουμε ή ακόμα και να το πλύνουμε στο πλυντήριο ρούχων! Μοιάζει με δέρμα και αφήνει απεριόριστες δυνατότητες για δημιουργία. 4. Ξεκινάμε να κολλάμε σταδιακά κομματάκια από το χριστουγεννιάτικο ριζόχαρτο που έχουμε επιλέξει, στο πλαίσιο που έχουμε δημιουργήσει γύρω από τον κύκλο, με την κόλλα decoupage Art Potch.  5. Όταν στεγνώσει καλά η κόλλα, κόβουμε με ψαλίδι ότι περισσεύει από το ριζόχαρτο ή το  αφαιρούμε τρίβοντας με γυαλόχαρτο το περίγραμμα της ξύλινης επιφάνειας και περνάμε μια ακόμα στρώση Gesso στο εσωτερικό του κύκλου, ώστε να βεβαιωθούμε ότι παραμένει καθαρός. 

 6. Στη συνέχεια βάφουμε το εσωτερικό του κύκλου και τη βάση με το κόκκινο ακρυλικό χρώμα και τα αφήνουμε να στεγνώσουν καλά.  7. Σχεδιάζουμε έναν μικρότερο κύκλο στο εσωτερικό του κόκκινου κύκλου, με τη βοήθεια του διαβήτη (προσέχοντας να μην ανοίξουμε την τρύπα που έχουμε κλείσει με Gesso), ή ενός στρογγυλού αντικείμενου στην επιθυμητή διάμετρο, το οποίο και θα ακουμπήσουμε απαλά πάνω στην κόκκινη επιφάνεια.  

 8. Bάφουμε με το χρώμα για μαυροπίνακα το εσωτερικό του μικρότερου κύκλου, το αφήνουμε να στεγνώσει για 5 ώρες και περνάμε μια δεύτερη στρώση Black Board. Αφού περάσουν 24 ώρες, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε την επιφάνειά μας ως μαυροπίνακα, γράφοντας επάνω με κιμωλία.  9. Με λευκό μαρκαδόρο γράφουμε το μήνυμά μας... 


   …και τονίζουμε το περίγραμμα της βάσης και των κύκλων με διακεκομμένες γραμμές.

   

 10. Για να ολοκληρώσουμε την κατασκευή μας, δημιουργούμε ένα πλαίσιο με τελίτσες με το 3D Pearl Pen στο τελείωμα της πλακέτας,   ...κολλάμε τις ετικέτες και ένα φιογκάκι από κορδέλα της αρεσκείας μας και αρχίζουμε να μετράμε αντίστροφα τις μέρες έως τα Χριστούγεννα!