Το 1832 ο χημικός William Winsor και ο καλλιτέχνης Henry Newton έφεραν μαζί τη γνώση του επιστήμονα και τη δημιουργικότητα του καλλιτέχνη για να προσφέρουν μια άνευ προηγουμένου επιλογή χρώματος, διαύγειας και μονιμότητας στους εκλεκτούς καλλιτέχνες.

 

Τα λάδια νερού της σειράς Artisan της Winsor & Newton είναι γνήσια χρώματα λαδιού κατασκευασμένα από τροποποιημένο λινέλαιο και τροποποιημένο καρθαμέλαιο. Αυτή η τροποποίηση σημαίνει ότι τα χρώματα νερού Artisan μπορούν να χρησιμοποιηθούν χωρίς διαλύτες και μπορούν να καθαριστούν με νερό.

Το χρώμα έχει διαμορφωθεί για να φαίνεται και να λειτουργεί ακριβώς όπως το συμβατικό χρώμα λαδιού.

Το βάθος του χρώματος, η πυκνή συνοχή, η σταθερότητα στο φως, η αδιαφάνεια/διαφάνεια, η μονιμότητα και οι χρόνοι στεγνώματος είναι αντίστοιχα με αυτά των συμβατικών ελαιοχρωμάτων.

Είναι ιδανικά για καλλιτέχνες που θέλουν να δουλεύουν με λάδια αλλά τους ενοχλεί η μυρωδιά των διαλυτών ή μοιράζονται έναν χώρο εργασίας.

 

Τα λάδια νερού Artisan είναι πραγματικά λάδια καθώς δεν έχουν βάση το νερό αλλά μπορούν να αναμειχθούν με νερό. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν εφαρμόζοντας τις ίδιες τεχνικές με αυτές των παραδοσιακών χρωμάτων λαδιού.

Τα πινέλα και οι παλέτες που χρησιμοποιήθηκαν μπορούν να καθαριστούν με νερό και σαπούνι όσο είναι ακόμα υγρά.

Αν αραιώσετε τα λάδια νερού Artisan με νερό, τότε ο η διάρκεια στεγνώματος τους αναμένεται απο 5-10 λεπτά, ενώ αν τα χρησιμοποιήσετε απευθείας ή τα αναμίξετε με λαδια ξήρανσης τότε αναμένεται να στεγνώσουν μέσα σε 1-3 ημέρες ανάλογα με την ποσότητα του χρώματος που θα χρησιμοποιήσετε. Όσο περισσότερο λάδι ξήρανσης χρησιμοποιήσετε τόσο περισσότερο θα αυξήσετε τον χρόνο στεγνώματος. Τα λάδια νερού διατηρούν την ελαστικότητα τους για έως και 48 ώρες συνεπώς μπορείτε να επεξεργάζεστε το έργο σας σε αυτό το διάστημα.