Ξεκινάμε και φέτος τις προτάσεις μας για Πασχαλινές κατασκευές από ένα πρωτότυπο, ανοιξιάτικο και χαρούμενο Πασχαλινό καλάθι. Παρακολουθώντας ένα ένα τα βήματα της χειροτεχνίας, από τα χέρια της Αγάπης Φραγκιαδή, μαθαίνουμε χρήσιμες και απλές τεχνικές μικρογλυπτικής με cernit για να φτιάξουμε λουλούδια και φυλλαράκια, παίρνουμε πρωτότυπες ιδέες διακόσμησης για το Πασχαλινό καλάθι μας, ανακαλύπτουμε τη δυνατότητα των pastel κιμωλίας να χρωματίζουν με πολύ ρεαλιστικό τρόπο τα μικρογλυπτά πολυμερικού πηλού και – πάνω από όλα – ερχόμαστε σε επαφή με δημιουργικούς τρόπους να περνάμε ευχάριστα το χρόνο μας και να ομορφαίνουμε το χώρο μας.

Παρακάτω μπορείτε να βρείτε τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν, οδηγίες και το βίντεο που παρουσιάζει βήμα-βήμα πως κατασκευάστηκε και διακοσμήθηκε το δεντράκι μας.

Θα χρειαστούμε: 

Βήμα – Βήμα

 1. Πλάθουμε τον πηλό και με την βοήθεια ενός πλάστη, δημιουργούμε ένα στρογγυλό σχήμα ελάχιστα μεγαλύτερο από το στεφάνι λυγαριάς και με πάχος περίπου 2εκ.
 2. Προσαρμόζουμε το στεφάνι λυγαριάς πάνω στον πηλό.
 3. Αφού στεγνώσει ο πηλός καλά, τον βάφουμε με το λευκό ακρυλικό χρώμα Liquitex καθώς και το στεφάνι.
 4. Φτιάχνουμε τριανταφυλλάκια σε διαφορετικά μεγέθη με το λευκό καλυπτικό Cernit και με το λευκό ημιδιάφανο Cernit Opaline χρησιμοποιώντας το καλούπι σιλικόνης.
 5. Ξύvουμε λίγη ποσότητα από τα >παστέλ κιμωλίας Conté à Paris Purple και Portrait Brown πάνω σε ένα χαρτί και βάφουμε τα τριανταφυλλάκια χρησιμοποιώντας το λεπτό πινέλο Craftistico.
 6. Για να κάνουμε τα φύλλα, φτιάχνουμε σχήματα μακαρονιού με τα πράσινα Cernit Νο. 600 και Νο. 611 σε διαφορετικά πάχη. Μπορούμε να  κάνουμε διαφορετικές αποχρώσεις αναμειγνύοντας τα Cernit.
 7. Κόβουμε λοξά το μακαρονάκι από Cernit χρησιμοποιώντας την Buonarroti σπάτουλα ζωγραφικής Νο. 10 και πλάθουμε τα κομματάκια με τα δάχτυλά μας για να δώσουμε το
  σχήμα του φύλλου.
 8. Με την βοήθεια της σπάτουλας Buonarroti χαράζουμε πάνω στο φύλλο τα σχέδιά του.
 9. Για να κάνουμε τα μπουμπουκάκια, πλάθουμε λευκό Cernit Opaline σε σχήμα κουφέτου, καλύπτουμε την μια άκρη του με πράσινο Cernit και βάφουμε την άλλη άκρη με ελάχιστη ποσότητα από την σκόνη των παστέλ κιμωλίας Conte A Paris Purple και Portrait Brown.
 10. Αφού δημιουργήσουμε αρκετά τριανταφυλλάκια, μπουμπουκάκια και φύλλα σε διαφορετικά μεγέθη, τα τοποθετούμε σε μια λαδόκολλα και τα ψήνουμε στον φούρνο του σπιτιού μας για 7 με 10 λεπτά στους 100 βαθμούς.
 11. Κόβουμε το πράσινο σύρμα σε κομμάτια των 12εκ περίπου για να δημιουργήσουμε μικρά κλαδάκια.
 12. Κολλάμε πάνω στο σύρμα< τα φύλλα, τα μπουμπουκάκια και τα τριανταφυλλάκια με θερμόκολλα.
 13. Στολίζουμε το στεφάνι μας σταδιακά, κολλώντας με την θερμόκολλα τα φύλλα, τα τριαντάφυλλα και τα κλαδάκια.
 14. Κόβουμε το λευκό γκοφρέ σε λωρίδες και γεμίζουμε με αυτό την βάση του καλαθιού.
 15. Στο κέντρο βάζουμε το πράσινο χόρτο και τοποθετούμε τα πασχαλινά αβγά μας.

 

Καλή επιτυχία!

 

Θα χαρούμε να θαυμάσουμε και τις δικές σας δημιουργίες στο: kg@hobby.gr

 

Δείτε το εκπαιδευτικό βίντεο της Αγάπης Φραγκιάδη:

Καλάθι Με Αυγά     Χρωματιστά Αυγά