Η εξερεύνηση διάσημων καλλιτεχνών είναι μια εξαιρετική εισάγετε τους μικρούς σας καλλιτέχνες στον κόσμο της ζωγραφικής και παράλληλα να ανακαλύψουν νέες τεχνικές ζωγραφικής. Παρακάτω σας δείχνουμε πως μπορείτε μικροί αλλά και μεγάλοι να ζωγραφίσετε σαν τον σπουδαίο ζωγράφο Paul Klee. Μάθετε την τεχνική του, εμπνευστείτε από τα έργα του, προσθέστε την προσωπική σας πινελιά και δημιουργήστε αριστουργήματα!

Ο Paul Klee ήταν ένας Ελβετός ζωγράφος γεννημένος το 1879. Όταν ήταν παιδί η γιαγιά του, του μάθαινε να ζωγραφίζει. Σπούδασε ζωγραφική, χαρακτική και γλυπτική.

Το 1914, σε ένα ταξίδι στην Τυνησία ο Paul Klee ανακάλυψε τι θα περιέγραφε ώς «η αποκάλυψη του χρώματος», γεγονός που τον ενέπνευσε να ασχοληθεί με την αφηρημένη τέχνη. Μέσω πειραματισμών και σκληρής δουλειάς, ο Klee συνέβαλε σε πολλά καλλιτεχνικά κινήματα, συμπεριλαμβανομένου του Bauhaus, δουλεύοντας πάντα με χρώματα, φωτισμούς και την σύνδεση της μουσικής με την ζωγραφική. Είναι αναγνωρισμένος ως ένα από τα σημαντικότερα πρόσωπα της μοντέρνας τέχνης. Άφησε πίσω του ένα σύνολο έργων με σχεδόν 10.000 κομμάτια

Για να ξεκινήσετε την δημιουργία του έργου σας θα χρειαστείτε τελάρα ζωγραφικής, τέμπερες, πινέλα και μερικά σφουγγαράκια και είστε έτοιμοι να δημιουργήσετε.

Ας αρχίσουμε:

Βήμα 1

Αναζητήστε έργα του Paul Klee. Ανακαλύψτε την τεχνική του «μαγικού τετραγώνου». Αντλήστε έμπνευση!

Βήμα 2

Βουτήξτε το σφουγγάρι σε ένα ποτήρι με νερό. Σκουπίστε το αν είναι πολύ βρεγμένο.

Σχεδιάστε μερικά σχήματα το ένα δίπλα στο άλλο για να αναδημιουργήσετε τα περίφημα «μαγικά τετράγωνα» του Klee. Χρησιμοποιήστε πολλά διαφορετικά χρώματα.

Βήμα 3

Αφήστε τα σχήματα να στεγνώσουν.

Βήμα 4

Χρησιμοποιήστε ένα λεπτό πινέλο και μαύρη τέμπερα και σχεδιάστε διάφορα αντικείμενα όπως φύλλα, δέντρα και ό,τι άλλο φανταστείτε.

Βήμα 5

Αφήστε το έργο σας να στεγνώσει!

Αν θέλετε να προστατέψετε το έργο σας μπορείτε να χρησιμοποιήσετε βερνίκι ώστε να παραμείνει ανθεκτικό στον χρόνο.

Συγχαρητήρια, είστε πλέον ένας καλλιτέχνης!