Το Πάσχα πλησιάζει και η Αγάπη Φραγκιάδη μας δείχνει πως μπορούμε με ένα σετάκι διακοσμητικών Scrapbooking Atelier des Arts της Stamperia σε συνδυασμό με το πολύ ταιριαστό Stencil “Artist” (που είναι άλλωστε ένα από τα αγαπημένα μας), να δημιουργήσουμε όχι μία αλλά δύο πανέμορφες λαμπάδες μαζί με τα καλαίσθητα ξύλινα κουτιά τους. Η χρήση ακρυλικών χρωμάτων με σταμπαδόρο (και με ένα μικρό κόλπο που θα δείτε στο πρώτο βίντεο), όπως και ο εμπλουτισμός της διακόσμησής μας με pearl pen είναι εύκολες τεχνικές που μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε πολλές επιφάνειες και να ομορφύνουν αμέτρητες χειροτεχνίες μας. Τέλος, παίρνουμε ιδέες για τη χρήση του φελλού στο scrapbooking και τις τεχνικές mix media, ενώ μαθαίνουμε πως με την απλή προσθήκη μικρών μαγνητών μπορούμε να μετατρέψουμε το διακοσμητικά στοιχεία των λαμπάδων μας σε όμορφα αναμνηστικά που θα διακοσμούν μεταλλικές επιφάνειες στο σπίτι μας.

Δείτε τα όλα αναλυτικά, βήμα – βήμα, στα δύο παρακάτω βίντεο, ένα για κάθε λαμπάδα μας με το κουτί της, και φτιάξτε τις δικές σας λαμπάδες ή εμπνευστείτε για άλλες όμορφες και δημιουργικές χειροτεχνίες:

Θα χρειαστούμε:   

 

Βήμα – Βήμα

 1. Κόβουμε το κερί από την κάτω πλευρά της λαμπάδας περίπου στα 7εκ. χρησιμοποιώντας το κοπίδι και το αφαιρούμε προσεκτικά ώστε να παραμείνει μόνο το φυτίλι.
 2. Αφαιρούμε μικρά κομμάτια σφουγγαριού από τον σταμπαδόρο, ώστε να έχει ακανόνιστο σχήμα.
 3. Ταμπονάρουμε πάνω στην λαμπάδα το Solo Goya μπλε ακρυλικό χρώμα, χρησιμοποιώντας νωπό τον σταμπαδόρο.
 4. Συνεχίζουμε με το Solo Goya λαδί ακρυλικό χρώμα. Μπορούμε να κάνουμε και συνδυασμό των δυο χρωμάτων.
 5. Κόβουμε δυο κομμάτια φελλού, στο μέγεθος μιας κάρτας. και τα κολλάμε μεταξύ τους με Atlacoll. Τονίζουμε το πλαίσιο του φελλού με το Solo Goya μπλε ακρυλικό χρώμα και στολίζουμε την επιφάνειά του με διάφορα διακοσμητικά στοιχεία Atelier des arts.
 6. Κάνουμε στην πάνω πλευρά του φελλού μια τρύπα και περνάμε ένα κομμάτι σπάγκου. Στην πίσω πλευρά, κολλάμε δυο μαγνητάκια.
 7. Βάφουμε το ξύλινο κουτί με Solo Goya λευκό ακρυλικό χρώμα.
 8. Αφού στεγνώσει το λευκό χρώμα, ταμπονάρουμε με νωπό σταμπαδόρο πάνω στο κουτί: πρώτα το μπλε χρώμα, έπειτα το λαδί, μετά την ώχρα και τέλος το καφέ.
 9. Αποτυπώνουμε με Solo Goya λευκό ακρυλικό χρώμα τα σχέδια του στένσιλ πάνω στο κουτί, χρησιμοποιώντας στεγνό τον σταμπαδόρο με την σκληρή τρίχα.
 10. Κολλάμε τον τίτλο «Atelier des arts» που θα βρούμε μέσα στα διακοσμητικά στοιχεία πάνω στον φελλό και τον κόβουμε περιγραμμικά και ακανόνιστα. Αφού τονίσουμε με Solo Goya καφέ ακρυλικό χρώμα το πλαίσιο του, το κολλάμε πάνω στο κουτί.
 11. Ταμπονάρουμε λίγο ασημί χρώμα πάνω στην λαμπάδα, με τον μαρκαδόρο πέρλας της Kreul.
 12. Καλύπτουμε με σπάγκο το τελείωμα της λαμπράδας και δένουμε στο φυτίλι το διακοσμημένο μαγνητάκι φελλού.

 

Καλή επιτυχία!

   

Θα χαρούμε να θαυμάσουμε και τις δικές σας δημιουργίες στο: kg@hobby.gr

 

Δείτε τα εκπαιδευτικά βίντεο της Αγάπης Φραγκιάδη: