Το καλοκαίρι προχωράει και ξεκινάμε να δημιουργούμε τους δικούς μας θησαυρούς αναμνήσεων, κλείνοντας εικόνες και εμπειρίες σε μικρά χειροποίητες κατασκευές τέχνης και διακόσμησης που θα μας συντροφεύουν το χειμώνα. Ακολουθώντας βήμα – βήμα την Αγάπη Φραγκιάδη, θα δούμε πως μπορούμε να μεταφέρουμε την ακρογιαλιά σε ένα καμβά ή σε σουβέρ, δημιουργώντας τα δικά μας κοχύλια με πηλό, μαθαίνοντας πως να αναμειγνύουμε χρώματα με φυσικό αποτέλεσμα, να παλαιώνουμε με απλό ακρυλικό χρώμα και σταμπαδόρο, να διακοσμούμε διακριτικά με στένσιλ και κυρίως να χρησιμοποιούμε πάστες και κόκους σε έργα τριών διαστάσεων.

Θα χρειαστούμε:

Οδηγίες:

1 - Δημιουργούμε τα κοχυλάκια από πηλό τερακότας Darwi γεμίζοντας το καλούπι σιλικόνης.

2 - Βάφουμε όλη την επιφάνεια του καμβά Buonarroti, συνδυάζοντας το λευκό με το μπλε ακρυλικό χρώμα Solo Goya.

3 - Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία στα σουβέρ και αφού στεγνώσει το χρώμα, αποτυπώνουμε τα σχέδια από το στένσιλ χρησιμοποιώντας το λευκό χρώμα. Τα αφήνουμε να στεγνώσουν καλά.

4 - Με ελάχιστο λευκό ακρυλικό χρώμα Solo Goya και χρησιμοποιώντας στεγνό τον σταμπαδόρο με την σκληρή τρίχα, καλύπτουμε μόνο μερικά σημεία από τα αποτυπωμένα σχέδια του στένσιλ για να δώσουμε ένα πιο απαλό και φυσικό αποτέλεσμα.

5 - Δημιουργούμε ένα εφέ παλαίωσης στο πλαίσιο του καμβά, χρησιμοποιώντας τον σταμπαδόρο με λίγη ποσότητα από το καφέ ακρυλικό χρώμα Liquitex Basics “raw umber“.

6 - Επαναλαμβάνουμε την ιδιά διαδικασία στα σουβέρ.

7 - Χρησιμοποιώντας την σπάτουλα Buonarroti, καλύπτουμε μερικά σημεία του καμβά με την πάστα που περιέχει ίνες ξύλου.

8 - Κολλάμε τους κόκκους granelli di luna, με Hobby Glue, πάνω στην πάστα με ίνες ξύλου.

9 - Βάφουμε με λευκό ακρυλικό χρώμα τα κοχυλάκια και αμέσως τα σκουπίζουμε απαλά με χαρτί κουζίνας, έτσι ώστε να μείνει το λευκό χρώμα μέσα στις εσοχές των κοχυλιών.

10 - Απλώνουμε ελάχιστη ποσότητα από την πάστα με ίνες ξύλου πάνω στα σουβέρ και κολλάμε τα κοχυλάκια χρησιμοποιώντας την Hobby Glue.

11 - Αφού στεγνώσουν καλά, η πάστα με ίνες ξύλου και η κόλλα, τοποθετούμε τα σουβέρ πάνω στον καμβά κολλώντας τα, με την Hobby Glue.

Θα χαρούμε να θαυμάσουμε και τις δικές σας δημιουργίες στο: kg@hobby.gr

 

Δείτε το εκπαιδευτικό βίντεο της Αγάπης Φραγκιάδη:

​​​​​​​