Τα υλικά που θα χρειαστούμε είναι: 

Βήμα - βήμα: 

1 – Χρησιμοποιώντας ταυτόχρονα τα δυο ακρυλικά χρώματα Craftistico (Maroon και Cambo Green), βάφουμε εξωτερικά τις δύο μεγαλύτερες επιφάνειες του καλαθιού. Φροντίζουμε το πινέλο μας να έχει αρκετό νερό, ώστε να βγαίνει σχεδόν διάφανο το χρώμα και να είναι ευδιάκριτα τα νερά του ξύλου. 


2 – Ακολουθώντας την ίδια διαδικασία, βάφουμε το εσωτερικό του καλαθιού και τις δύο μικρότερες πλευρές στο εξωτερικό, με το ακρυλικό χρώμα BASICS Burnt Umber.

3 – Με το σκληρό πινέλο-σφουγγάρι και λίγο από το ακρυλικό χρώμα Burnt Umber,  αποτυπώνουμε ταμποναριστά το σχέδιο με το φύλλο από το στένσιλ σε διάφορα σημεία, στις δύο μεγαλύτερες πλευρές του καλαθιού, αλλού πιο έντονα και αλλού πιο αχνά. 


Στο κέντρο των δύο εξωτερικών πλευρών αποτυπώνουμε το κείμενο από το στένσιλ και στο εσωτερικό τη λιβελούλα ή την πεταλούδα.

4 – Τοποθετούμε και πάλι το στένσιλ πάνω σε κάποια από τα φύλλα στο εξωτερικό του κουτιού. Με τη βοήθεια της σπάτουλας εφαρμόζουμε μια στρώση από την πάστα με τις ίνες ξύλου και την αφήνουμε να στεγνώσει, αφού ανασηκώσουμε προσεχτικά το στένσιλ.