Η τεχνική του Decoupage μπορεί να χρησιμοποιηθεί με μεγάλη επιτυχία και σε υφάσματα και να ομορφύνει αντικείμενα με την δική σας πινελιά. Μια πολύ όμορφη ιδέα είναι να κάνετε decoupage σε πάνινη τσάντα η οποία μπορεί να είναι χρηστική για να μεταφέρετε τα υλικά ζωγραφικής σας, τα βιβλία σας ακόμα και τα ψώνια σας!

Η Αγάπη Φραγκιάδη μας δείχνει βήμα βήμα πως να διακοσμήσουμε την δική μας υφασμάτινη τσάντα με την Μεξικάνα ζωγράφο Frida Kahlo.

Το αποτέλεσμα είναι μοναδικό και θα τα λατρέψετε.

 

 

Ας αρχίσουμε:

- Πλένουμε την τσάντα ώστε να αφαιρεθεί η οποιαδήποτε κόλλα μπορεί να υπάρχει και τοποθετούμε ένα χαρτόνι μέσα σε αυτή προκειμένου να μην περάσει το χρώμα στην πίσω όψη της τσάντας.

- Βρέχουμε περιγραμμικά το ριζόχαρτο με ελάχιστο νερό, χρησιμοποιώντας το πινέλο. Έπειτα ακολουθώντας το νωπό περίγραμμα αφαιρούμε το λευκό κομμάτι του ριζόχαρτου.

- Στη συνέχεια, βρέχουμε ελάχιστα την εικόνα, προκειμένου η κόλλα να έχει καλύτερη εφαρμογή και απορροφητικότητα. Την ταμπονάρουμε απαλά πάνω σε μια πετσέτα ώστε να απορροφηθεί το νερό.

 - Ξεκινάμε την διαδικασία του Decoupage σε ύφασμα περνώντας την κόλλα decoupage για ύφασμα στην πίσω όψη του ριζόχαρτου. Στην συνέχεια, το τοποθετούμε πάνω στην τσάντα περνώντας άλλη μια στρώση κόλλας στην μπροστινή όψη του ριζόχαρτου.

Tip : Χρησιμοποιούμε ειδική κόλλα decoupage για ύφασμα, ώστε το υλικό να μην σκληρύνει, αλλά να διατηρήσει την ελαστικότητά του.

- Ενισχύουμε την κόλλα τόσο στις άκρες όσο και στο κέντρο του ριζόχαρτου και πιέζουμε απαλά με τα δάχτυλα μας για να είμαστε σίγουροι ότι έχει κολλήσει σωστά.

- Προκειμένου να διακοσμήσουμε την τσάντα χρησιμοποιούμε το stencil το οποίο χρωματίζουμε με τα χρώματα υφάσματος. Μπορούμε να δημιουργήσουμε νέες αποχρώσεις αναμειγνύοντας τα χρώματα μεταξύ τους.

Tip: Τα χρώματα υφάσματος του Kreul έχουν κρεμώδη υφή, το χρώμα τους είναι ανεξίτηλο και έχουν ματ αποτέλεσμα. Είναι κατάλληλα τόσο για ανοιχτόχρωμα όσο και για σκουρόχρωμα υφάσματα όπως βαμβακερά, λινά, μάλλινα και polyester υφάσματα. Είναι ιδιαίτερα καλυπτικά. Μια στρώση χρώματος αρκεί. Στεγνώνουν σε 24 ώρες και πλένονται στους 40C.

- Χρησιμοποιούμε τα στρογγυλά σημεία του stencil για να δημιουργήσουμε τις πιτσιλιές γύρω από το σχέδιο.

- Τονίζουμε τα σημεία που θέλουμε, χρησιμοποιώντας τα ανάγλυφα χρώματα. Μπορούμε ακόμα και να ζωγραφίσουμε οτιδήποτε φανταστούμε πάνω στην τσάντα.

- Αφού στεγνώσουν καλά τα χρώματα του υφάσματος, τοποθετούμε ένα μαντήλι πάνω στην τσάντα και σιδερώνουμε χωρίς ατμό για να σταθεροποιηθούν τα χρώματα.

Tip: Για να αποκτήσουν όγκο τα ανάγλυφα χρώματα τα σιδερώνουμε από την πίσω πλευρά, για ένα λεπτό, χωρίς να ασκούμε πίεση με το σίδερο.

 

Στο βίντεο μπορείτε να παρακολουθήσετε πώς ακριβώς το έφτιαξε η Αγάπη Φραγκιάδη:

 

 

Καλή επιτυχία!

Θα χαρούμε να θαυμάσουμε και τις δικές σας δημιουργίες στο: kg@hobby.gr

 

*Όλα τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν θα τα βρείτε παρακάτω: