Η δεύτερη πρόταση μας φέτος για Χριστουγεννιάτικες κατασκευές είναι αυτή η πολύ όμορφη και χαρούμενη τρισδιάστατη σύνθεση πάνω σε ξύλινο κορμό δέντρου. Ακολουθώντας βήμα - βήμα το βίντεο μαζί με τις γραπτές οδηγίες, μπορούμε να περάσουμε ευχάριστο και δημιουργικό χρόνο μόνοι μας ή με την οικογένειά μας. Η συγκεκριμένη κατασκευή είναι ιδανική για τους μικρούς μας φίλους, που – με την επίβλεψη ενός ενήλικα – θα ευχαριστηθούν τόσο τη διαδικασία, όσο και το αποτέλεσμα.

Τα υλικά που θα χρειαστούμε είναι:

-Κορμός δεντρου 

- 3 Έλατα 10-13-14cm με Βάση 

- Απομίμηση χιονιού Cres Deco 

- Glitter iridescent 

-Ξύλινα Χριστουγεννιάτικα Διακοσμητικά

- Βάτινες Μπάλες 25 mm 

- Βατινες μπαλες 35 mm 

- Φύλλο Τσόχας (felt) 20x30cm Κόκκινο 

- Φύλλο Τσόχας (felt) 20x30cm Λαχανί 

- Stamperia 100ml Granelli Di Luna 

- Hobby Glue κόλλα χειροτεχνίας

- κόλλα UHU 

- Σπάτουλα ζωγραφικής Νο 3

-2-3 οδοντογλυφίδες

 

Ας αρχίσουμε λοιπόν:

 

- Χρησιμοποιώντας την Hobby Glue, κολλάμε στην βάση, δηλαδή πάνω στον κορμό δέντρου, νωπό χαρτί κουζίνας.

- Με τον ίδιο τρόπο, καλύπτουμε με νωπό χαρτί κουζίνας και την βάση από τα δεντράκια και τα κολλάμε στον κορμό.

- Καλύπτουμε όλη την βάση με πάστα απομίμησης χιονιού Cres Deco (πάνω από το νωπό χαρτί).

- Πριν στεγνώσει η πάστα απομίμησης χιονιού, ενσωματώνουμε τους κόκκους Granelli di Luna και πασπαλίζουμε όλη την επιφάνεια με Glitter Irize.

- Για να κατασκευάσουμε τα χιονανθρωπάκια, φτιάχνουμε πρώτα ένα πολύ απλό σκελετό. Σπάμε στην μέση μια οδοντογλυφίδα και αφού τοποθετήσουμε κόλλα στα δυο της άκρα την βυθίζουμε στην μεγάλη μπάλα και προσθέτουμε από πάνω την μικρότερη.

- Σχηματίζουμε με μαρκαδόρο τα χαρακτηριστικά τους πάνω στην μικρότερη μπάλα και διακοσμούμε το σώμα τους με απομίμηση χιονιού και Glitter Irize, όπως κάναμε και για να κατασκευάσουμε το χιόνι πάνω στον ξύλινο κορμό της βάσης. Με τον ίδιο τρόπο, διακοσμούμε με εφέ χιονιού και τα αστέρια μας.

- Ήρθε η ώρα να βάλουμε σκουφάκια στα χιονανθρωπάκια μας. Για να φτιάξουμε τα σκουφάκια, κόβουμε ένα κομμάτι τσόχας σε διάσταση περίπου 9x9.

- Αφού την διπλώσουμε στην μέση, την κόβουμε δημιουργώντας ένα τρίγωνο. - Έπειτα κόβουμε σε ημικύκλιο την μια πλευρά της τσόχας και κολλάμε με UHU τις δυο κάθετες πλευρές της.

- Κολλάμε τα χιονανθρωπάκια πάνω στην βάση μας, αφού τα στολίσουμε πρώτα με τα σκουφάκια και τα κασκόλ τους, τα οποία μπορούμε να διακοσμήσουμε όπως επιθυμούμε.

 

Στο βίντεο μπορείτε να παρακολουθήσετε πώς ακριβώς το έφτιαξε η Αγάπη Φραγκιάδη:

Καλές δημιουργίες!

 

Θα χαρούμε πάρα πολύ να μας στείλετε φωτογραφίες στο kg@hobby.gr