Μετατρέψτε τα ακρυλικά σε ακουαρέλες

Μπορείτε να μετατρέψετε τα ακρυλικά σας χρώματα σε ακουαρέλες, αραιώνοντας τα απλά με ένα medium. Τα Aκρυλικά χρώματα και τα ακρυλικά μελάνια έχουν μια ρευστή πυκνότητα όπως οι παραδοσιακές ακουαρέλες και λόγω της φύσης των ακρυλικών, μπορείτε να τα διαμορφώσετε χωρίς να διαλυθούν τα στρώματα.


Επιλογή επιφάνειας

Τα υψηλής ποιότητας/βαρύτερα χαρτιά από 100% βαμβακερό πανί προσφέρουν τα καλύτερα αποτελέσματα. Συγκρατούν περισσότερο νερό, τσαλακώνονται λιγότερο και επιτρέπουν περισσότερες στρώσεις χρώματος. Το cold press χαρτί είναι τραχύ και απορροφητικό, ενώ το hot press είναι λείο και όχι τόσο πορώδες. Για εργασία πάνω σε hot press χαρτί, δοκιμάστε να αναμίξετε τα χρώματα σας με το Flow aid.

Εφαρμογές και τεχνικές

Διαφανή και ημι-αδιαφανή ακρυλικά μελάνια ή ακρυλικά χρώματα προσδίδουν τα πλησιέστερα εφέ ακουαρέλας.

Αναμείξτε με Flow Aid Additive για μεγαλύτερη ρευστότητα και διαφάνεια (1 μέρος Flow Aid και 20 μέρη απιονισμένο νερό).

  • Για πινέλα με σκληρή τρίχα , χρησιμοποιήστε στεγνό χαρτί.

  • Για μαλακά πινέλα, βρέξτε πρώτα το χαρτί σας με νερό ή Slow-Dri Fluid Additive και στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε ακρυλική ακουαρέλα αναμεμειγμένη με Flow Aid.

  • Για πολύ μαλακά πινέλα, βρέξτε το χαρτί με Flow Aid και στη συνέχεια εφαρμόστε αρκετές στρώσεις για πιο πλούσιο χρώμα.

  • Για να επιβραδύνετε το χρόνο στεγνώματος, αναμείξτε το Slow-Dri Fluid Additive σε απιονισμένο νερό (4 μέρη νερού και 1 μέρος Slow-Dri).

Μασκάρισμα

Προστατέψτε τις περιοχές του έργου καλύπτοντας τες με ταινία κάλυψης και/ή κάποιο υγρό μασκαρίσματος. Είναι καλύτερο να καλύψετε το λευκό χαρτί πριν ξεκινήσετε να ζωγραφίζετε και μετά από κάθε εφαρμογή χρώματος για να προστατέψετε τις λεπτομέρειες.