Το Πάσχα πλησιάζει και οι νονοί έχουν αρχίσει ήδη την αναζήτηση της τέλειας λαμπάδας, εκείνης που θα είναι ιδιαίτερη, που θα ξεχωρίζει και θα ταιριάζει με τις επιθυμίες των αγαπημένων τους βαφτιστηριών.

Βέβαια, μπορούμε πάντα να δημιουργήσουμε μόνοι μας την δική μας λαμπάδα ώστε να την προσαρμόσουμε στο στύλ του προσώπου που θα την χαρίσουμε και να προσθέσουμε έτσι την προσωπική μας σφραγίδα.

Παρακάτω, σας δείχνουμε πως να φτιάξετε μια όμορφη λαμπάδα στολισμένη με στολίδια από πηλό καθώς και με την τεχνική του decoupage για τα μικρά σας βαφτιστήρια. Μπορείτε πάντα να προσαρμόσετε την ιδέα αυτή στο δικό σας γούστο επιλέγοντας το ριζόχαρτο και τα χρώματα της αρεσκείας σας, αλλά και προσθέτοντας στοιχεία που σας αρέσουν.

Αφήστε την φαντασία σας ελεύθερη, δημιουργήστε την πιο ιδιαίτερη λαμπάδα και χαρίστε στα βαφτιστήρια σας ή στα αγαπημένα σας πρόσωπα μια χειροποίητη λαμπάδα φτιαγμένη από εσάς.

 

 

 


Ας αρχίσουμε:

- Πλάθουμε τον πηλό ώστε να δημιουργήσουμε μια λεπτή στρώση. Έπειτα επιλέγουμε τα σχέδια της αρεσκείας μας από το ριζόχαρτο και τα κολλάμε πάνω στον πηλό με την τεχνική του decoupage. Με ένα πινέλο απλώνουμε μια στρώση κόλλας στην επιφάνεια του πηλού, έπειτα τοποθετούμε πάνω το ριζόχαρτο και στην συνέχεια απλώνουμε άλλη μια στρώση κόλλας πάνω από το ριζόχαρτο.

- Μόλις στεγνώσει η κόλλα, κόβουμε τον πηλό που περισσεύει γύρω από τα σχέδια.

- Ως βάση για το διακοσμητικό στοιχείο θα χρησιμοποιήσουμε ένα ξύλινο σουβέρ, το οποίο βάφουμε από την μια πλευρά με λευκό ακρυλικό χρώμα και από την άλλη με ροζ χρώμα.

- Για να δημιουργήσουμε ένα τρισδιάστατο αποτέλεσμα, πλάθουμε ένα κομμάτι πηλού και του δίνουμε ένα ημισφαιρικό σχήμα. Έπειτα το κολλάμε στην λευκή επιφάνεια του ξύλινου σουβέρ.

- Πάνω σε αυτή την επιφάνεια του πηλού, τοποθετούμε το κομμάτι που δημιουργήσαμε στην αρχή με την τεχνική του Decoupage και έπειτα προσθέτουμε, περιγραμμικά του σχήματος, ανάγλυφο χρώμα.

- Βάφουμε το μεσαίο μέρος της λαμπάδας με λευκό ακρυλικό χρώμα ώστε να μπορέσουμε να κολλήσουμε στοιχεία από το ριζόχαρτο με την τεχνική του Decoupage χωρίς να αλλοιωθούν τα χρώματα τους.

- Μόλις στεγνώσει το χρώμα, κολλάμε τα μοτίβα που έχουμε επιλέξει με την τεχνική του Decoupage, όπως αναφέραμε στο πρώτο στάδιο της διαδικασίας.

- Εφόσον ο πηλός στο στοιχείο που δημιουργήσαμε έχει στεγνώσει πολύ καλά, περνάμε μια στρώση από την κόλλα Decoupage η οποία λειτουργεί και σαν βερνίκι.

-Επαναλαμβάνουμε την διαδικασία 3-4 φορες, αφού έχει στεγνώσει κάθε φορά η στρώση της κόλλας, προκειμένου να πετύχουμε ένα αποτέλεσμα όμοιο με αυτό του υγρού γυαλιού.

Tip! Η κολλα-βερνίκι για Decoupage της Lefranc & Bourgeois, μπορεί να χρησιμοποιηθεί επίσης σε γυάλινες και πορσελάνινες επιφάνειες.

-Στην πίσω πλευρά του ξύλινου σουβέρ, κολλάμε το κορδόνι στο οποίο έχουμε σχηματίσει μια θηλιά και πάνω στο κορδόνι κολλάμε τα υπόλοιπα μοτίβα μας.

- Στολίζουμε την λαμπάδα με διάφορες κορδέλες της αρεσκείας μας.

Αν θέλετε να χαρίσετε την λαμπάδα αυτή στο βαφτιστήρι σας ή σε κάποιο αγαπημένο σας πρόσωπο, μπορείτε να δημιουργήσετε μόνοι σας και το κουτί στο οποίο θα την προσφέρετε.


Για την δημιουργία του κουτιού:

- Βάφουμε όλο το ξύλινο κουτί της λαμπάδας, με λευκό ακρυλικό χρώμα

- Αφού στεγνώσει το λευκό χρώμα, περνάμε μερικές πινελιές από το ροζ ακρυλικό χρώμα (ή άλλο χρώμα της αρεσκείας μας) και το σβήνουμε απαλά χρησιμοποιώντας ένα μωρομάντηλο.

-Με ένα κορδόνι η μια κορδέλα, δένουμε το κρεμαστό διακοσμητικό μας, πάνω στο κουτί της λαμπάδας.

- Μπορείτε να στολίσετε το κουτί της λαμπάδας χρησιμοποιώντας ένα στένσιλ της αρεσκείας σας, είτε προσθέτοντας οποιοδήποτε άλλο στοιχείο φαναστείτε.

 

 

Στο βίντεο μπορείτε να παρακολουθήσετε πώς ακριβώς το έφτιαξε η Αγάπη Φραγκιάδη:

 


 

Καλή επιτυχία!

Θα χαρούμε να θαυμάσουμε και τις δικές σας δημιουργίες στο: kg@hobby.gr

 

*Όλα τα υλικά για την κατασκευή της λαμπάδας θα τα βρείτε παρακάτω: