Για κάποιους οι Πασχαλινές διακοπές ξεκίνησαν και ευχόμαστε να ανήκετε σε αυτούς. Αν ψάχνετε να πειραματιστείτε σε κάτι δημιουργικό ή αν απλώς σας ενθουσιάζουν τα μοτίβα mandala, σας προτείνουμε να δοκιμάσετε την τεχνική dot art που εκτός από ένα υπέροχο αποτέλεσμα, θα σας προσφέρει στιγμές ηρεμίας και συγκέντρωσης. Η τεχνική dotting, κατατάσσεται στις πνευματικές τέχνες,  είναι άκρως χαλαρωτική και πολύ ιδιαίτερη. Λόγω των γιορτινών ημερών, λοιπόν, σκεφτήκαμε ότι η εφαρμογή αυτής της τεχνικής σε πασχαλινά αυγά, θα σας έδινε τη δυνατότητα είτε να διακοσμήσετε το σπίτι σας με κάτι πρωτότυπα πασχαλινό, είτε να χαρίσετε στους αγαπημένους σας ένα ξεχωριστό δώρο αυτές τις μέρες.

Ας δοκιμάσουμε, λοιπόν, με την πολύτιμη βοήθεια της Πάκυ Μαραγκού (@mandalaium στο Instagram) να διακοσμήσουμε ένα αυγό από φελιζόλ με την τεχνική του dot art. Το παρακάτω βίντεο, αλλά και οι οδηγίες της δημιουργού, θα μας βοηθήσουν να ακολουθήσουμε με επιτυχία την τεχνική.

Ξεκινάμε λοιπόν:

Προετοιμάζουμε την επιφάνεια μας με μαύρο gesso ώστε να κλείσουν οι πόροι και να εφαρμόσει ομοιόμορφα το χρώμα. Όσο πιο λεία είναι η επιφάνεια τόσο πιο αρμονικό είναι το αποτέλεσμα.

Τοποθετούμε στα δοχεία φύλαξης χρώματος τα χρώματα της αρεσκείας μας. Τα δοχεία αυτά είναι ιδανικά σε περίπτωση που η εργασία μας διαρκέσει μερικές μέρες. Το χρώμα μένει αναλλοίωτο για αρκετές εβδομάδες.

Αραιώνουμε τα χρώματά μας με pouring medium ώστε να τα κάνουμε πιο ρευστά. Αυτό επίσης βοηθά τα χρώματα να μην κρακελάρουν με τον καιρό και να μην χάνουν την έντασή τους.

!!! Tip: Ναι, το γνωστό μας pouring medium, βασικό συστατικό της «υγρής ζωγραφικής», μπορεί να έχει και άλλες χρήσεις και το dotting art είναι μία από αυτές. Tα pouring mediums της Liquitex είναι ιδανικά για το σκοπό αυτό.

Με ένα μολύβι σχεδιάζουμε το προσχέδιο του έργου μας ώστε να μπορέσουμε να τοποθετήσουμε τις κουκίδες πιο εύκολα.

Για να τοποθετήσουμε τις κουκίδες μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε εργαλεία για dotting, πινέλα η και συνδυασμό αυτών των δύο.

 

 

 

Δείτε βήμα-βήμα την τεχνική:

 


*Όλα τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν θα τα βρείτε παρακάτω: